Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
472
Ja ostatnio Robiłem sernik na zimno (to znaczy mama robiła;)) )
ale trochę inaczej bo z dwiema warstwami galaretki (<Różne smaki i kolory)i na spód biszkopt był dawany
Szacuny
3
Napisanych postów
311
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6003
PHaSeR, co Ci nie pasuje? Napisał, że jak walniesz galaretkę bez cukru i posłodzisz słodzikiem, to węgli prawie tam nie masz - prawie sam ser. Dobry przepis.
Człowiek to ogniwo pośrednie ewolucji: pomiędzy małpą a istotą myślącą.
Szacuny
4
Napisanych postów
62
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
870
Tak, no z tymi galaretkami kiepska sprawa, ale pamiętaj że możesz zrobić tak: ser + aromaty + odzywka białkowa + żelatyna zamiast galaretki w masie serowej. A na górę no niestety jak chce się mieć ładny kolorek, to albo ta z cukrem albo znowu kombinacje z żelatyną. Ja to modyfikuję jeszcze i będzie naprawdę git
Wzór na masę: m = p * V; Gdzie m = masa; p = gęstośc; V = objętość
Szacuny
1
Napisanych postów
89
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
15560
Przed chwilą zrobiłem sobie ten sernik, ale wystąpił pewien problem. Jak zalałem wierzch drugą galaretką, to ta masa serowe zaczęła się trochę rozszczepiać i latać po galaretce :/ Czy to dlatego, że dałem za mało żelatyny?
Szacuny
4
Napisanych postów
62
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
870
Nie, można spróbować lać delikatniej galaretkę. Ja czasem sama masę odstawiam na 20min do lodówki, w trakcie przygotowywania galaretki, wtedy już trochę tężeje i jest ok. Swoją droga najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej. Czyli warto przed jedzeniem wcześniej wyjąc kawałek z lodówy.
Wzór na masę: m = p * V; Gdzie m = masa; p = gęstośc; V = objętość