SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepis na sernik na zimno!!!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 106976

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 1807 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 12829
Porcja sernika z galaretkami z cukrem to: 30g - białka, 6g - tłuszczu, 25,4g - WW.

rzeczywiscie, kulturystyczne danie

Hard work has a reward. More hard work.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 472
Ja ostatnio Robiłem sernik na zimno (to znaczy mama robiła;)) )
ale trochę inaczej bo z dwiema warstwami galaretki (<Różne smaki i kolory)i na spód biszkopt był dawany
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 311 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6003
PHaSeR, co Ci nie pasuje? Napisał, że jak walniesz galaretkę bez cukru i posłodzisz słodzikiem, to węgli prawie tam nie masz - prawie sam ser. Dobry przepis.

Człowiek to ogniwo pośrednie ewolucji: pomiędzy małpą a istotą myślącą.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4383 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43252
zaybebisty! zrobiłem wczoraj! Wyszło znakomite :)

Zmieniony przez - debee w dniu 2009-08-17 08:43:19
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 62 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 870
Tak, no z tymi galaretkami kiepska sprawa, ale pamiętaj że możesz zrobić tak: ser + aromaty + odzywka białkowa + żelatyna zamiast galaretki w masie serowej. A na górę no niestety jak chce się mieć ładny kolorek, to albo ta z cukrem albo znowu kombinacje z żelatyną. Ja to modyfikuję jeszcze i będzie naprawdę git

Wzór na masę: m = p * V; Gdzie m = masa; p = gęstośc; V = objętość

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 723 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 23250
O taki sernik to ja mogę zjeść;]
Zawsze jak moja babcia mnie częstuje swoim sernikiem, to nie chcę jeść, ale ten wygląda super

Zmieniony przez - CMIL-14 w dniu 2009-08-18 00:06:31
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 89 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15560
Przed chwilą zrobiłem sobie ten sernik, ale wystąpił pewien problem. Jak zalałem wierzch drugą galaretką, to ta masa serowe zaczęła się trochę rozszczepiać i latać po galaretce :/ Czy to dlatego, że dałem za mało żelatyny?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 62 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 870
Nie, można spróbować lać delikatniej galaretkę. Ja czasem sama masę odstawiam na 20min do lodówki, w trakcie przygotowywania galaretki, wtedy już trochę tężeje i jest ok. Swoją droga najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej. Czyli warto przed jedzeniem wcześniej wyjąc kawałek z lodówy.

Wzór na masę: m = p * V; Gdzie m = masa; p = gęstośc; V = objętość

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 252 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 24056
to chyba można dać jedynie jako cheat meal
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 234 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 35463
Zrobiłem i muszę przyznać, że bardzo mi smakował. SOG :)

Yes you can!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dorsz w sosie jogurtowo-śmietanowym

Następny temat

DROBIOWE PLACKI .

WHEY premium