Skladniki na 1 porcje:
3-4 krewetki
1,5 paluszka krabowego
1 platek papieru ryzowego
kto ile chce marchwi, salaty, awokado, ogorka, pomidora, cebuli
sos sojowy
Krewetkom odrywamy glowki i obieramy z pancerzyka, gotujemy max 2 minuty. Marchew tarkujemy na wiorki. Ogorek, awokado i pomidor kroimy wzdloz na takie paski. Cebule to wiadomo jak .
Papier ryzowy moczymy w wodzie max 30 sekund i kladziemy na talerzu. Na papierze kladziemy krewetki przekrojone wzdloz nastepnie na nich kladziemy salate, posypujemy starkowana marchewka, pozniej kladziemy paluszki i dalej kto w jakich chce ilosciach awokado i reszte warzyw ( wszystko kladziemy w jednym miejscu ). Zwijamy jak tortille ( papier ryzowy bardzo ladnie i prosto sie sklada, na pewno nic nam sie nie wysypie ). Gotowe :) Kto lubi moze maczac jedzonko w sosie sojowym, smakuje wtedy o wiele lepiej.
P.S: ja uzywam takich pomaranczowych paluszkow krabowych, nie wiem jak to smakuje z tymi rozowymi.
N0 pa1n n0 ga1n