SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pytanie o Steak

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 13017

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
przesmazac ani rozbijac.

rozbijac mozna

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68749
zrob cienki ok. 0,5cm i obsmaz na oliwie po min z karzdej strony bedzie lekki krwisty i soczysty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 114 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34859
jak pracowalem w restauracji, to tez mi mowili ze sie nie rozbija stekow.... tylko dziurawi sie je takim czyms... nie wiem jak sie to nazywa reklamuja to w mango heheheh


E: takie cos http://marketeo.com/photoOffer/p/261897_p.jpg

Zmieniony przez - PULPETT w dniu 2009-12-22 09:17:41
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 93464
jak się go nie rozbiję, to będzie się kurczył na grillu.

Business as usual

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Ja nie rozbijam, jak juz to mozna walnac go kilka razy reka
Greg wpadaj, pewnie jak z perffumami to czemu nie

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 3809 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 41709
dokładnie tak, rozbija się dłonią żeby nie podziurawić. potem na mocno rozgrzany olej na patelnię i smażysz w zależności od tego jak chcesz go mieć zrobiony. jeżeli chcesz well dona to dodatkowo jeszcze do piekarnika

stopień wysmażenia sprawdza się na swojej dłoni w miejscu między kciukiem a palcem wskazującym, najpierw dotykamy mięcho na środku a następnie swoją dłoń w tymże miejscu. jeżeli ma miękkość taką jak przy krawędzi dłoni to jest krwiste, im wyżej tym bardziej wysmażone (mam nadzieję że w miarę jasno napisałem )

w knajpie w której pracowałem podawali je z sosem pieprzowym, holenderskim (serowym)lub masłem czosnkowym - z masłem najlepsze

Zmieniony przez - Zdenek_SB w dniu 2009-12-22 13:34:04

tylko jeden klub
kocham aż po grób...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Malinka sprawdze w kalendarzu trasy koncertowej kiedy bede mial okienko i sie odezwe :-* :-* :-*
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 150 Napisanych postów 15480 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 90607
jak steka to braising steak tylko (antrykot) wersja kulturystyczna to kupujesz stek myjesz czekasz az przeschnie przyprawiasz czym lubisz smarujesz oliwa z 2 stron i zawijasz w folie na godzine potem na grilu 6-8 min z kazdej strony zalezy jaki lubisz

maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sałata z kurczakiem

Następny temat

Swiateczne migdalowe pierniczki

WHEY premium