Wszędzie dobrze, ale najlepiej tam gdzie się czujesz dobrze )))
...
Napisał(a)
sog co wlewasz do sloikow z gotowana piersia jesli ktos nie chce za duzo kcl z osow co mozna wlac zamiast:)
...
Napisał(a)
dajesz to co Ci sie wygotowuje z mięcha np;)
a te "sosy" to były pomidory zmielone - więc kcal tam niedużo...:)
a te "sosy" to były pomidory zmielone - więc kcal tam niedużo...:)
:)
...
Napisał(a)
dobry topic!
a ktos wie na ile czasu można zrobić takie pasteryzowane cyce i od czego to zależy?
jedni mówią że na tydzień, dwa, miesiąc, można tez znaleźć coś kilkuletniego i wszamać
konserwy w puszkach są na kilka-kilkanaście lat.
jakby tak zrobić słoik i wstawić do ciemni - ile by to czasu było "najlepsze do spozycia"?
może jakas przyprawka konserwuje, np. czosnek, pewnie tez sól (ale to mało zdrowe)?
jak patrzyłem na zdjęcia to chyba były napoczęte słoiki...
czasem dostawałem takie porcje od żywicielki i były raczej pod korek tzn. pod zakretkę. bo tak to powietrze jednak psuje żywność (tlen) i lepiej żeby poweitrz abyło w słoiku jak najmniej.
pełne słoiki były wstawiane do wody i gotowane, potem stygły, a zakrętki dokręcana na gorąco, czyli wystwione słoiki z wrzątku nalane na maksa i zakrecane. takich słoików nie szło otworzyć, tzreba było podważac żeby powietrze zassało.
a ktos wie na ile czasu można zrobić takie pasteryzowane cyce i od czego to zależy?
jedni mówią że na tydzień, dwa, miesiąc, można tez znaleźć coś kilkuletniego i wszamać
konserwy w puszkach są na kilka-kilkanaście lat.
jakby tak zrobić słoik i wstawić do ciemni - ile by to czasu było "najlepsze do spozycia"?
może jakas przyprawka konserwuje, np. czosnek, pewnie tez sól (ale to mało zdrowe)?
jak patrzyłem na zdjęcia to chyba były napoczęte słoiki...
czasem dostawałem takie porcje od żywicielki i były raczej pod korek tzn. pod zakretkę. bo tak to powietrze jednak psuje żywność (tlen) i lepiej żeby poweitrz abyło w słoiku jak najmniej.
pełne słoiki były wstawiane do wody i gotowane, potem stygły, a zakrętki dokręcana na gorąco, czyli wystwione słoiki z wrzątku nalane na maksa i zakrecane. takich słoików nie szło otworzyć, tzreba było podważac żeby powietrze zassało.
...
Napisał(a)
warto przeczytać link o jadzie kiełbasianym:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jad_kiełbasiany
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jad_kiełbasiany
...
Napisał(a)
ile ty masz lat nitron?
"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."
...
Napisał(a)
ależ z ciebie prostak, nitronie... ale nie martw się, twoja mama Cię i tak będzie tolerować
:)
Polecane artykuły