Je sie na letnio lub na zimno, do tego jakas salatka i wychodzi swietny pelnowartosciowy posilek w stylu LC
Na 4 porcje, na zdjeciu jest zrobione z polowy porcji (tylko jajka i tuńczyka dałam ta sama ilość, wychodzi dobrze)
1 puszka tuńczyka - rozdrobnić
50g suszonych pomidorów - posiekać
50g czarnych oliwek - posiekać
majeranek ok 5 gałązek
50g parmezanu startego
60g razowej maki wymieszanej z kaszka manna
łyżka miękkich orzechów jak nerkowce czy pinii (można się obyć bez tego dodatku)
2 jajka
500g sera ricotta
sol, pieprz.
Ubija się białka na sztywna piane, a resztę składników miesza,
razem i piecze ok 45min w 175 stopniach. Zostawia w formie do ostudzenia.
Dla produktow pelnotlustych na porcje ok 430kcal, B/W/T 30/18/23
_______________________________
Zmieniony przez - obliques w dniu 2008-10-10 14:06:53
Zmieniony przez - B-50 w dniu 2008-10-11 12:58:01