Szacuny
1
Napisanych postów
785
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
586
Tak sobie pomyślałem że chwalimy tuńczyki,kurczaki (a jak już pierś to dopiero jest coś) i wpadłem na pomysł stworzenia listy najgorszych potraw/dań jakich KULTURYSTA nie powinien jeść...
to na początek może ja skromnie zacznę :
smalec
słonina
zosnek z cukrem :)
co dodacie do tego (a może nie mam racji z tym smalcem;)
Szacuny
11148
Napisanych postów
51563
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Od miesiąca jestem na diecie nikowęglowodanowej dr. Kwaśniewskiego, wg. mnie wszystkie produkty pochodzenia roslinnego to najbardziej podły pokarm w przyrodzie (mam tu na myśli chleb,owoce, warzywa...). Najlepsze pokarmy to: jajka, mięso wiepszowe i sery.
Szacuny
18
Napisanych postów
2595
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
17718
Ja bym powiedzial ze kielbasa, boczek, moj stary ciagle mowi ze przez tyle lat to je i jest zdrowy i dobrze wyglada (g*** prawda)
No i jeszcze wszystko smazone na oleju!(no prawie)
Szacuny
9
Napisanych postów
751
Wiek
56 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2748
Cleb jasny odroznia od ciemnego wlasnie ilosc smieci,czyli blonnika. Te "smiecie" sa najwazniejsze, bo powoduja stopniowe, rozlozone w czasie przyswajanie weglowodanow z maki. Ich brak powoduje wchlanianie niemal tak szybkie,jak cukrow prostych, czyli najprosciej nie tak, jak trzeba.
Poza tym w "smieciach" znajduje sie wiekszosc witamin i mikroelementow.
Jedyna uwaga do ciemnego chleba: czytajcie etykiety,gdyz czesto producenci barwia ciasto na chleb karmelem, czyli....cukrem.
Nam chodzi o prawdziwy, ciemny chleb z nieoczyszczonej,ciemnej maki.
Szacuny
2
Napisanych postów
1185
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2123
Bo biala maka ma wysoki indeks glikemiczny i znacznie szybciej podnosi poziom insuliny w organizmie, co niewykorzystane prowadzi od razu do zamiany w tluszcz. To tak w skrocie