Skladniki:
na wnetrze batona:
- 40g daktyli
- 75g banana
- 35g masla z orzechow macadamia 100%
- 30g wpc o smaku czekolada-maslo orzechowe
- 60g platkow owsianych zwyklych/gorskich
- 30g maki kokosowej
- 20g babki jajowatej
- 10g oleju kokosowego
na polewe:
- 20g oleju kokosowego
- 25g kakao
- 10g erytrytolu
Przygotowanie:
na poczatek mielimy na drobno platki owsiane (mozna uzyc od razu blyskawicznych) i wsypujemy do miski. przesiewamy do niej przez sito make kokosowa oraz dodajemy pozostale suche skladniki. calosc dokladnie mieszamy. wczesniej namoczone we wrzatku daktyle blendujemy razem z bananem oraz maslem orzechowym. powstala mase dodajemy do suchych skladnikow. olej kokosowy rozpuszczamy w mikrofali i rowniez dodajemy do calosci. wszystkie skladniki dokladnie zagniatamy i formujemy batony wedle uznania. nastepnie w kapieli wodnej rozpuszczamy skladniki na polewe, bedzie jej na tyle wystarczajaco, ze spokojnie mozna cale batony zanurzyc w czekoladowej polewie. calosc laduje do zamrazarki na minimum godzine.
Porada:
polecam wylozyc talerz, czy inne naczynie, na ktorym bedziemy klasc nasze batony, folia spozywcza, poniewaz zamazrnieta czekolada bez najmniejszego problemu odejcie od powierzchni.
Makro na batona (wyszly 4 porzadne batony): bialko: 12g ; tluszcze: 14,5g ; weglowodany: 22g ; kcal: 226.5
SMACZNEGO
Zmieniony przez - czellista w dniu 5/20/2018 4:14:12 AM
when im going to do some mountaineering actually im going back home