Skladniki:
- 200g schabu wieprzowego
- 1 jajko
- 30g mozzarelli w kulce
- 40g szynki Serrano
- 10g maki kokosowej
- 10g babki jajowatej
- 10g gesiny
- przyprawy wg uznania
Przygotowanie: nie posiadam maszynki do mielenia miesa, jak rowniez nie mam sklepu w okolicy z mozliwoscia zmielenia miesa na miejscu, w zwiazku z tym, ja swoj schab z przepisu zblendowalem razem z jajkiem. jezeli Ty posiadasz maszynke, badz masz mozliwosci kupna mielonego z pewnego zrodla to uzyj takiego, z pewnoscia bedzie jeszcze lepsze. mieso z jajem doprawiamy wg uznania, dodajemy make kokosowa oraz babke jajowata. calosc laczymy do uzyskania jednolitej masy. formujemy nasze pulpety wkladajac do kazdego w srodek mala kuleczke mozzarelli. szynke rozkladamy, ukladamy na niej pulpety i kazdego z osobna w nia zawijamy. nastepnie na mocno rozgrzanej patelni calosc podsmazamy na gesinie, po 30s z kazdej strony, a nastepnie wkladamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na okolo 20-25 minut. gotowe
Makro: bialko - 65g ; tluszcze - 37g ; weglowodany - 2g ; kcal - 601
Smacznego
when im going to do some mountaineering actually im going back home