Szacuny
1
Napisanych postów
50
Wiek
6 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1597
Witajcie :) chciałabym zrobić domowy tuńczyk do smarowania. Tylko nie wiem jak się za to wziąść. Wszystkie przepisy co czytałam miały węglowodany.
Chciałabym przepis bez węgli. Chciałabym żeby wyszedł kremowy ( chodzi mi że da się smarować bez wielkich kawałków).
Pomoże ktoś przepis znaleść lub może się podzielić :)?
z góry dziękuje.
ps. czy lepiej z łososia zrobić?
Zmieniony przez - agata1paczek w dniu 17/04/2018 18:28:18
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
14676
Napisanych postów
53181
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
400650
Tuńczyk z wody w kawałkach, rozdrobnij widelcem, dodaj majonez, przypraw, wymieszaj- i gotowe! Możesz jeszcze dodać jajko ugotowane na twardo starte na tarce o drobnych oczkach.
Szacuny
2447
Napisanych postów
2779
Wiek
54 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
252680
Awokado, tuńczyk, odrobina majonezu i przecieru pomidorowego, troszkę soku z cytruny i przyprawy- ksylitol, czosnek, papryka, tymianek, sól. Dla mnie jest super !
Szacuny
1
Napisanych postów
50
Wiek
6 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1597
Moje pytanie jest bardziej dlaczego pasta ta do smarowania jest... no "pastą". że nie ma kawałków i jest naprawde gładkie i dobrze zblendowane. Czy jak zblenduje sam tuńczyk to też wyjdzie pasta? czy jest jakiś składnik co jest podstawą do tego?