Szacuny
2
Napisanych postów
18
Wiek
33 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1625
Witam.
Czasem brakuje mi czasu na gotowanie kaszy czy ryżu i muszę ratować się chlebem. Znalazłem trzy chleby w markecie w którym często robię zakupy które według mnie są całkiem OK. Który ma najlepszy skład na redukcje i jest najzdrowszy?
1.
2.
3.
Zmieniony przez - matt_dejmon w dniu 2017-12-07 20:44:13
Szacuny
2
Napisanych postów
18
Wiek
33 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1625
Właśnie pierwszy kupuję najczęściej ale nie jest napisane z jakiej mąki jest zrobiony i ma drożdże, których ostatni nie ma. A czemu wybrałabyś bez słonecznika i dyni?
Szacuny
3185
Napisanych postów
15808
Wiek
36 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
146709
mają kiepskie proporcje kwasów tłuszczowych, jakby miał głównie siemię i np. nasiona chia - owszem Natomiast nie ma co popadać w paranoję (ale dodatki tłuszczowe) nabijają niepotrzebnie makro, stąd uwaga.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12166
Napisanych postów
22007
Wiek
54 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
627423
Mąka razowa pszenna 2000... Chyba lepsza niż żytnia 700 - bo to jasna mąka - w sensie bardziej oczyszczona. Piekę chleby w domu na zakwasie tylko - dlatego wkurza mnie dodatek drożdży we wszystkich tych chlebach (szybciej rosną, no i jak zakwas słaby albo stary to chleb i tak urośnie).
Żytnią 2000 używa się tylko do zakwasu - ciężko upiec cały chleb z niej - wychodzi bardzo gliniasty....
Zmieniony przez - Paatik w dniu 2017-12-08 09:05:39