Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Tak jak pisalem jedynie zamieniam ryz na kase/ziemniaki a kurczaka na krowe/swinie.
...
Napisał(a)
Rzeczywiście w diecie występują ewidentne niedobory żywieniowe ( wit.C, potas, wapń, wit.D, DHA i EPA.. etc). Słabo odżywiony organizm w mało skuteczny sposób będzie spalał tłuszcz zapasowy.
Nie widzę sensu popijać samego białka w ciągu dnia, dieta jest kiepska odżywczo.
Jeśli energia przyjmowana jest mniejsza od wydatkowanej to fizjologicznie nie jest możliwe nie chudnąć.
Być może w organizmie pojawiły się stany zapalne, które blokują receptory dla insuliny i nie tylko.
Robiłeś jakiekolwiek badania na przestrzeni kilku miesięcy?
Nie widzę sensu popijać samego białka w ciągu dnia, dieta jest kiepska odżywczo.
Jeśli energia przyjmowana jest mniejsza od wydatkowanej to fizjologicznie nie jest możliwe nie chudnąć.
Być może w organizmie pojawiły się stany zapalne, które blokują receptory dla insuliny i nie tylko.
Robiłeś jakiekolwiek badania na przestrzeni kilku miesięcy?
...
Napisał(a)
Poza tym, że posiłki są mega jałowe, ubogie w składniki odżywcze, jak już koledzy wspomnieli wcześniej, to przede wszystki zrobiłabym kilka podstawowych badań, bo jeśli są jakieś problemy (niekoniecznie trzeba odczuwać jakieś niepokojące sygnały, ale problem np. w redukcji wychodzi), to one mogą mieć znaczący wpływ na to, jak przebiega redukcja.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Dzięki za odpowiedzi, ostatnie badania robiłem z ponad pół roku temu jakie badanie według Was powinienem zrobić?
Dodatkowo co zmienić aby posiłki nie były takie jałowe? Twaróg zamieniać z rybą? Warzywa mam w 2 posiłkach dodać gdzieś jeszcze?
Białko pije bo mam jeszcze paczkę której na dniach wychodzi termin i szkoda wyrzucić.
Dodatkowo co zmienić aby posiłki nie były takie jałowe? Twaróg zamieniać z rybą? Warzywa mam w 2 posiłkach dodać gdzieś jeszcze?
Białko pije bo mam jeszcze paczkę której na dniach wychodzi termin i szkoda wyrzucić.
...
Napisał(a)
Badania na pewno warto : morfologię, mocz, crp, ob, tsh, pełny lipidogram, cukier (to od rodzinnego na nfz), prywatnie ft3, ft4, testosteron, kortyzol.
Posiłki wzbogacaj o inne produkty:
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_-t1135388.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html#post1
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html#post1
Posiłki wzbogacaj o inne produkty:
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_-t1135388.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html#post1
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html#post1
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
A w razie potrzeby pogłębić diagnostykę.
Dieta ma być bogato odżywcza, a mianowicie pokrywać zapotrzebowanie na wszystkie niezbędne składniki pokarmowe, nie powodować problemów trawiennych, ospałości czy głodu. Rotacja produktami to fundamentalna kwestia w zdrowej diecie. Warzywa ( różnokolorowe ) powinny stanowić dodatek do każdego praktycznie posiłku, zalecana ich podaż dla osób aktywnych fizycznie wynosi ok. 1kg dziennie, nie można zapominać o tym, że są bogactwem witamin, minerałów, antyoksydantów jak i wspierają naszą mikrobiotę jelitową. Nie zapominaj również o źródłach omega-3, które wykazują silne działanie przeciwzapalne, poza tym mają korzystny wpływ na działanie mózgu i układu krwionośnego, czyli np: tłuste ryby (DHA i EPA), siemię, orzechy włoskie, algi (ALA)..
Dieta ma być bogato odżywcza, a mianowicie pokrywać zapotrzebowanie na wszystkie niezbędne składniki pokarmowe, nie powodować problemów trawiennych, ospałości czy głodu. Rotacja produktami to fundamentalna kwestia w zdrowej diecie. Warzywa ( różnokolorowe ) powinny stanowić dodatek do każdego praktycznie posiłku, zalecana ich podaż dla osób aktywnych fizycznie wynosi ok. 1kg dziennie, nie można zapominać o tym, że są bogactwem witamin, minerałów, antyoksydantów jak i wspierają naszą mikrobiotę jelitową. Nie zapominaj również o źródłach omega-3, które wykazują silne działanie przeciwzapalne, poza tym mają korzystny wpływ na działanie mózgu i układu krwionośnego, czyli np: tłuste ryby (DHA i EPA), siemię, orzechy włoskie, algi (ALA)..
Poprzedni temat
Czas snu
Polecane artykuły