SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pieczeń z indyka - jakość

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4304

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 702 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 10354
Nie widzisz roznicy w jakosci jajek? No jej nie widac, jajka z hodowli klatkowych maja zwyczajnie mniej wartosci odzywczych. Nie wdpominajac o mutacjach sprzedawanych na targowiskach jako jajka mega wiejskie bo maja dwa zoltka...ale widze, ze w swojej rodzinnej Bydgoszczy dla przykladu ludzie lykaja jak pelikany. Szczegolnie te mega pomaranczowe w srodku, karmione kukurydza i maczka rybna. Takie jajka maja zupelnie inny smak i zapach.

Mam ten komfort, ze kupilem sobie zielononozki kuropatwiane z Chorzelowa (z rezerwy genetycznej) i mam je w domu rodzinnym, na wsi (to taka klasyczna polska kura, baaardzo zle znoszaca pokarm modyfikowany, potrzebujaca przestrzeni a jej jajka mimo, ze mniejsze niz klasa L sa zwyczajnie bardziej wartosciowe, jakosciowo w kwasy tluszczowe)

Tyle o jajkach w skrocie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Kura ma już swoje lata, więc jej mięso będzis miało inne właściwości organoleptyczne. Mięso jest twarde i ma troszkę inny smak.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Przestroga! Trener personalny !

Następny temat

Pizza

WHEY premium