Składniki:
- filet z piersi kurczaka 130g
- kilka pomidorków koktajlowych
- dwie garsci lisci szpinaku
- 30g sera feta
- kilka suszonych pomidorów
- sól, pieprz, cayenne, papryka wędzona, czosnek granulowany
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Piers z kurczaka nacinamy w kratkę - dzięki temu szybciej się usmaży. Doprawiamy solą, pieprzem, cayenne, papryką i czosnkiem. Rozgrzaną patelnię skrapiamy oliwą z oliwek i kładziemy piers z kurczaka i smażymy z jednej strony 3-4minuty. Ok minutę po przewróceniu na drugą stronę dodajemy przekrojone na pół pomidorki, szpinak, suszone pomidory i smażymy kolejne parę minut. Na sam koniec dodajemy pokruszony ser feta, mieszamy i gotowe.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html