Składniki:
- 10 jaj
- 200 g kaszy jaglanej
- natka pietruszki
- szczypior
- cebula (opcjonalnie)
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie (wg. uznania)
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
1. Ugotować 8 jaj i pokroić w drobną kostkę.
2. Ugotować kaszę jaglaną.
3. Cebulę utrzeć na drobnej tarce lub podsmażyć.
4. Dodać przyprawy, pietruszkę i koper.
5. Wymieszać. (Kasza może być ciepła.)
6. Dodać 1-2 surowe jaja.
7. Wymieszać.
8. Uformować kotlety.
9. Smażyć na maśle klarowanym lub upiec.
Wartości:
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html