SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Chimichurri by MissInvincible

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1359

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Chimichurri by MissInvincible

Argentyńska marynata / sos do mięs.
Idealna do steka ale dobrze też łączy się z innymi mięsami.






Składniki:
- pęczek natki pietruszki
- główka czosnku (u mnie 9 cząstek)
- pół niedużej czerwonej cebuli
- sok z ćwiartki cytryny
- łyżeczka oregano i pieprzu
- pół łyżeczki soli
- 50g octu z czerwonego wina
-100g oliwy z oliwek

Wykonanie:
Pietruszkę posiekać kilkukrotnie, jak najdrobniej się da. Podobnie posiekać cebulkę. Czosnek przecisnąć przez praskę lub tak jak ja - zblendować. Pietruszkę, czosnek, cebulkę połączyć i dodać sok z cytryny i przyprawy. Następnie dodać ocet i oliwę i wymieszać. Oliwy można tak naprawdę dodać sporo więcej - wg uznania. Zamknąć w słoiczku i odstawić do lodówki aby smaki się przeszły

Z jednego słoiczka wychodzi 10 porcji. Czyli liczę porcję (35g) jako 10g tłuszczu 0 białka i 0 węgli.

Polecam !
2

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
na długo czasu minimum trzeba odstawić? bo rozumiem że jak trochę poleży i poczeka na kolejne mięsa to będzie wyśmienite, ale pytam o taki minimalny czas żeby sobą przeszło :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10060 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214360
Dodo, ja już jadłam po ok 3h i było dobre
ale reszta czeka w słoiku




Zmieniony przez - missInvincible w dniu 4/24/2017 8:58:04 PM
2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94087 Napisanych postów 363914 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667537
nie wiedziałem co to jest po nazwie fajne combo będzie trzeba wypróbować
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Na sezon grillowy jak znalazł

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kurczak z fasolą by MissInvincible

Następny temat

Pałki i udka pieczone w piekarniku by Malinowa

WHEY premium