Składniki na talaretki:
1. 40g mąka kokosowa
2. 1 jajko
3. łyżka ksylitolu
Sposób zrobienia:
1. jajo miksujemy z ksylitolem i dodajemy mąkę kokosową. Konsystencja ma być mokrego piasku.
2. mokrymi paluszkami przekładamy masę do foremek
3. pieczemy ok 15 min w nagrzanym do 170 stopni piekarniku ustawionym na pieczenie dołu
Składniki na masy:
1. 100g twarogu
2. 30g odżywki białkowej (u mnie smak orzechowy)
3. łyżka ksylitolu (bo lubię mocno słodkie, obędzie się też bez)
4. 30g żelatyny
5. łyżeczka kakao
Sposób przygotowania:
1. żelatynę rozpuszczamy w ok 150ml gorącej wody
2. twaróg + odżywkę + ksylitol + przestudzoną żelatynę blendujemy do uzyskania jednolitej masy
3. znaczną część masy przelewamy do gotowych i lekko przestudzonych talaretek i wrzucamy je do lodówki
4. do pozostałej masy dodajemy kakao + ewentualnie jeszcze odrobinę ksylitolu jeśli nam za mało słodko
5. wylewamy czekoladową część masy na nasze talaretki.
Całość potrzebuje ok. pół h w lodówce
Smacznego ;)