Szacuny
0
Napisanych postów
86
Wiek
24 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
6925
Witam. Mam 17 lat od 4 miesięcy robię redukcję i z 81 kg zszedłem do 71. Przy wadze 71 mam białka 210g (3g na kg masy ciała). Czy nie jest to za dużo? Białko też ma kalorie, ale działa raczej jako budulec. Czy może hamować spalanie tłuszczu? Czy jest sens jeść tyle białka w celu zachowania mięśni?
I drugie pytanie. Czy to normalne, że spadło mi trochę tłuszczu z brzucha i ramion, a z nóg w ogóle? Ogólnie zawsze miałem sporo tłuszczu na udach i łydkach. Szczególnie przeszkadza mi fałda nad kolanem. Puści to w końcu?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11970
Napisanych postów
160236
Wiek
34 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1233692
witaj. jezeli chodzi o okres redukcji to wieszka ilosc bialka czasem bywa wskazana, jednak 3g jak dla osoby trenujacej naturalnie moze byc juz iloscia nieco zbyt dużą, wiec kwetsia jak organizm reaguje, uklad pokarmowy itd
co do otluszczenia na konczynach dolnych, trudno sie wypowiedziec, bo nie dales nam ani zdjec przed redukcją, anie tego jak wygkda to obecnie, bo moze sie okazac, ze nogi po prostu nie sa wytrenowane i wygladaja jakby mialy sporo smalcu jeszcze.
4 meichy redukcji to juz dosc dlugo okres, nie wiem czy nie owinienes lekkiego offa zrobic
Szacuny
0
Napisanych postów
86
Wiek
24 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
6925
Z układem pokarmowym nie zauważyłem problemów. Nogi mam i zawsze miałem szerokie zarówno poprzez mięśnie jak i tłuszcz. Wydaje mi się, że może być tam również woda. Jak można się jej pozbyć? Co do offa to na początku lutego miałem 3 tygodnie przerwy od treningu, bilans był zerowy.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11970
Napisanych postów
160236
Wiek
34 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1233692
osobiscie zalecam robic cykle po 12 tygodni redukcji, 2 tygodnie lekkiego offu, na nieco wyzszych weglach/bilansie kalorycznym i kolejna kontynuacja, tak aby metabolizm sie nie zajechal.
niestety nie jest to takie proste czy wrzucic komus zaraz 0 kaloryczne, czy nieco na minusie. trzeba poznac osobnika i to jak reaguje na zmiany dietetyczne