• Co gwarantują najwyższe standardy w rybołówstwie i przetwórstwie rybnym?
• Czy polska akwakultura jest zagrożona wyginięciem?
• Jak dużym zainteresowaniem cieszą się ryby na polskich stołach?
• Czy aktywność fizyczna zwiększa zapotrzebowanie na ryby w diecie?
• Kiedy, ile i jakie ryby warto jeść ?
Współczesny model żywienia oparty na opublikowanej niedawno piramidzie żywieniowej, którą opracowano na podstawie wieloletnich obserwacji sposobu żywienia ludności w Polsce
(...)
RYBY KONTRA ZDROWIE
W ostatnim czasie opublikowano szereg prac donoszących o niepokojącej zawartości substancji szkodliwych w rybach. W pracach poddano weryfikacji hipotezę, że spożywanie ryb, mimo korzystnych składników odżywczych, może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumenta. Obszarem badań stała się przede wszystkim
(...)
PODSUMOWANIE
Ryby to bez wątpienia najlepsze produkty spożywcze w diecie lekkostrawnej i niskokalorycznej. Mięso ryb tworzą białka o wysokiej wartości odżywczej i wyjątkowo cennej kompozycji aminokwasów, zwłaszcza
(...)
cały artykuł do przeczytania w 43. numerze magazynu Perfect Body w sprzedaży na początku stycznia 2017 w:
salonach prasowych Kolporter, Empik oraz RUCH,
punktach Perfect Body Center,
najlepszych sklepach z suplementami diety i odżywkami dla sportowców,
prestiżowych klubach fitness.