Składniki:
- filet z pstrąga 100 g
- marynata: łyżka oleju kokosowego, łyżka zalewy z ananasa, łyżeczka soku z limonki/cytryny, szczypta soli, szczypta tymianku i koperku.
- 50 g soczewicy zielonej
- pomidor, ogórek (mały), liść sałaty lodowej
- 50 g mozzarelli
- oliwa z oliwek- mała łyżeczka, bazylia, sól, pieprz do smaku.
Przygotowanie:
1. Marynatę mieszamy i smarujemy opłukany filet, odstawiamy na 15 minut.
2. Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem
3. Soczewicę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
4. Zmodyfikowane caprese czyli warzywka i ser zalewamy sosem z oliwy, soli, pieprzu i bazylii
Wartości:
Kcal 430
B: 43
T: 14
W: 28
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html