Opis
Posiada niski indeks glikemiczny
Zawiera dużo fosforu, wapnia i witaminy E oraz żelaza
Źródło wysokiej jakości białka roślinnego
Quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Dzięki zawartości silnych antyoksydantów m.in. kwartecyny, kwasu kumarowego i wanilinowego quinoa chroni przed starzeniem i rozwojem chorób w tym raka. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Składniki: Quinoa (komosa ryżowa).
Sposób użycia
Quinoa należy wypłukać przed gotowaniem pod bieżącą wodą (jeżeli woda się nie pieni, wystarczy jedno płukanie, w przeciwnym razie płuczemy 2– 3 razy).
1 szklankę ziaren wsypać do gotującej się wody (ok. 250ml) i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Gdy z ziaren wyłaniają się małe białe ogonki oznacza to, że komosa jest prawie gotowa. Po ugotowaniu odstawić na 15 minut. Produkt przeznaczony również dla wegan i wegetarian.
SKLEP
https://sklep.sfd.pl/MyVita_Quinoa_komosa_ryżowa-opis35041.html
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]