SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Fitness Authority - Mass Core

temat działu:

Fitness Authority

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4508

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 12022 Napisanych postów 160367 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234169



Opis

- Zawiera kilka frakcji białka
- Szybki przyrost masy mięśniowej
- Zawiera Vitargo
- Wspomaga szybszą regenerację

MassCore to wysokiej jakości klasyczna, skuteczna i sprawdzona w działaniu odżywka do budowy masy mięśniowej dla sportowców dyscyplin siłowo-wytrzymałościowych.

Najnowszej generacji produkt do przygotowania odżywczego napoju białkowo-węglowodanowego do zaspokojenia zapotrzebowanie organizmu człowieka przy intensywnym wysiłku fizycznym zwłaszcza u sportowców.

MassCore to wieloskładnikowa i kompletna odżywka dostarczająca wszystko co zapewni Ci odpowiednio szybki przyrost masy mięśniowej w połączeniu z odpowiednim treningiem siłowym.

Każda porcja dostarcza 40 g pełnowartościowego białka wspierającego wzrost i utrzymania masy mięśniowej, oraz di-, tripeptydy i wolne aminokwasy pochodzące ze zhydrolizowanych białek serwatkowych (Optipep) oraz zhydrolizowanej kazeiny (PeptoPro), a także izolatu białek serwatkowych (Isolac). Dodatkowo, w każdej porcji produktu zawarte jest 136 g węglowodanów (prostych i złożonych, w tym Vitargo), będących podstawowym źródłem energii dla pracujących mięśni, co zapobiega spalaniu i wykorzystaniu białka dla potrzeb energetycznych.

CARBELAC
Koncentrat białka serwatkowego WPC i najbardziej uniwersalne białko biorąc pod uwagę czas zastosowania oraz długość wchłaniania. Podsiada nieco dłuższy czas potrzebny do całkowitego strawienia wynoszący ok. 2-3 godz. oraz nieco dłuższy czas potrzebny na zapoczątkowanie procesu trawienia ok. 30 min po spożyciu. To podstawowy budulec Twoich mięśni, który zabezpiecza stan anaboliczny organizmu.

ISOLAC
Izolat białka serwatki WPI, czyli frakcja białka serwatkowego poddana mikro oraz ultrafiltracji, dzięki której otrzymujemy najwyższy stopień koncentracji białka w produkcie (ponad 90%). Posiada on najwyższą zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA bo aż 25 g na 100 g! Ponadto nie zawiera węglowodanów oraz tłuszczów. Wspólnie z Optipep wpływa na wzmożoną odpowiedź insulinową organizmu po jego spożyciu. Izolat serwatki, podobnie jak hydrolizat serwatki to frakcja, którą najlepiej spożyć zaraz po przebudzeniu albo też natychmiast po treningu z uwagi na bardzo szybką wchłanialność (wchłania się nieco wolniej niż WPH). Obie frakcje WPI i WPH uzupełniają swoje działanie gdzie podstawą jest czas absorpcji oraz aminogram serwatki o najwyższej biodostępności. Z uwagi na bardzo szybką przyswajalność WPI oraz działanie stymulujące sekrecję insuliny, może dojść w organizmie do zjawiska zamiany izolatu lub hydrolizatu serwatki na glikogen - utracony w trakcie ciężkiego treningu. Sytuacja taka może wystąpić zwłaszcza wtedy, gdy nie uzupełnimy deficytu węglowodanów powstałego po zakończeniu treningu siłowego.

Dla osób pozostających na redukcji jest to pożądany proces, gdyż nie tracimy cennego substratu energetycznego, a jednocześnie, nie musimy przyjmować węglowodanów. Jednak dla sportowców pracujących nad rozwojem masy, nie będzie to dobra informacja gdyż część cennego białka zostanie spożytkowana na cukier, gromadzony w postaci glikogenu mięśniowego. Dzięki temu węglowodany dostarcza energii i uzupełnia glikogen a białko będzie tylko do budowy mięśni. Dlatego MassCore zawiera najwyższej jakości izolat białka serwatki oraz koncentrat serwatki WPC, które rozwiązują ten problem dla określonej grupy sportowców.

OPTIPEP
Wstępnie strawiony enzymatycznie izolat serwatki w formie dwu i tri-peptydów, zawierający białko w ilości 90 g na 100 g. Hydroliza izolatu serwatki polega na wstępnym trawieniu wyizolowanego białka, które nie wymaga już „cięcia” go na wolne aminokwasy przez nasz organizm, aby mogły zostać przyswojone. Z uwagi na ten fakt, frakcja ta pozostaje bardzo krótko w jelicie cienkim - natychmiastowo się wchłaniając. Minimalizuje to ryzyko wystąpienia reakcji alergicznej po spożyciu WPH. Optipep wraz z izolatem serwatki posiada najszybszą wchłanialność ze wszystkich, dostępnych na rynku frakcji białkowych. WPH cechuje też wysoka zwartość niezbędnych aminokwasów rozgałęzionych BCAA, ok. 20 g w 100 g produktu. Jak wskazują badania naukowe Optipep oprócz natychmiastowej wchłanialności (już w 10 min po spożyciu pojawią się aminokwasy w krwiobiegu) wzmaga odpowiedź insulinową organizmu, co może zostać wykorzystane celem transportu innych składników aktywnych do mięśni.

Wzmożona odpowiedź insulinowa po spożyciu Optipep wspomaga w sposób zdecydowany tempo regeneracji z uwagi na korelację wpływu insuliny na szybką odbudowę glikogenu mięśniowego przy współistniejącej odpowiedniej dawce węglowodanów. W stosunku do zwykłej serwatki, poziomy insuliny w krwiobiegu na przestrzeni 3 godzin po spożyciu Optipep, jest do 43% wyższy. Pozwala to na polepszenie wchłanialności samego hydrolizatu jak i innych składników aktywnych, jakich w tym czasie dostarczymy organizmowi. Co to oznacza? Więcej budulca oraz składników aktywnych takich jak np. kreatyna (jeśli jesteś w trakcie cyklu), węglowodanów trafi do Twoich mięśni! Z uwagi na to, frakcja ta polecana jest szczególnie dla diabetyków, oczywiście po uprzednim kontakcie z lekarzem. Najistotniejszą jednak cechą hydrolizatu z izolatu serwatki jakiem jest Optipep jest jego najszybsza wchłanialność i najwyższa biodostępność. Frakcja ta, nadaje się najlepiej do spożycia rano na czczo oraz zaraz po treningu gdzie, szybka resynteza białka jest najistotniejsza celem natychmiastowej minimalizacji stanu katabolicznego.

PEPTOPRO
Hydrolizowana kazeina pochodząca z mleka. Obecnie jedna z najnowocześniejszych frakcji białkowych na rynku suplementów, charakteryzująca się bardzo wysoką jakością, szybką absorpcją oraz aminogramem typowym dla kazeiny. PeptoPro jest opatentowaną i zastrzeżoną formuła w której zastosowano enzymy, dzięki którym pozbawiono produkt kwaśnego smaku charakterystycznego dla produktów zhydrolizowanych. Pozwala to na produkcję białek o bardzo dobrym smaku. Dodatkowo za sprawą enzymatycznej hydrolizy otrzymano produkt, o bardzo wysokim stopniu hydrolizy, który zawiera di-, tripeptydy, który dodatkowo pozbawiony jest laktozy i tłuszczów a jednocześnie jest bardzo dobrze rozpuszczalny, nawet w zimnej wodzie. Di i tripeptydy, ze względu na swoją niskocząsteczkową strukturę mogą być szybko wchłaniane i bezpośrednio dostarczane do pracujących mięśni już w kilka minut po spożyciu. Jeśli chodzi o czas wchłaniania, wspomaga izolat oraz hydrolizat serwatki, oferując nieco inny bilans aminokwasowy.

VITARGO
Wysokocząsteczkowe węglowodany pozyskiwane ze skrobi jęczmiennej lub kukurydzianej. Węglowodany o wysokiej masie cząsteczkowej swoją strukturą przypominają cząsteczkę glikogenu, co nadaje im charakterystyczną lepkość po rozpuszczeniu gwarantując jednocześnie wysoką skuteczność w energetycznym wspomaganiu sportowców. To właśnie dzięki swojej strukturze, wysokocząsteczkowe węglowodany uwalniają cząsteczki glukozy z łańcuchów bocznych już w pierwszych minutach po ich spożyciu, a efekt ten jest długotrwale utrzymywany poprzez dalsze uwalnianie glukozy z łańcucha głównego. Ponadto wysoka masa cząsteczkowa powoduje, iż węglowodany o złożonej budowie posiadają niską osmolalność, a płyny na nich bazujące są hipotoniczne i szybko nawadniają organizm. Dodatkową zaletą Vitargo jest fakt iż nie zalega ono w żołądku ale szybko przechodzi do dalszej części przewodu pokarmowego (do 10 min) przez co nie powoduje obciążania żołądka treścią pokarmową i umożliwia swobodny trening nawet w chwilę po spożyciu. W porównaniu z Vitargo tradycyjne napoje węglowodanowe oparte na maltodekstrynie mogą zalegać w żołądku nawet do 60 minut po spożyciu. Przeprowadzono dwa kompleksowe badania naukowe, które wykazały że Vitargo uzupełnia zasoby węglowodanów o 70% szybciej i ”przechodzi” przez przewód pokarmowy o 80% szybciej niż tradycyjne formy węglowodanów.




Zalecane dawkowanie

Zmieszać 4 miarki (200 g) proszku z 400 ml wody lub odtłuszczonego mleka. Spożywać 1/2 - 1 porcji na 45-75 minut przed treningiem oraz 1/2 - 1 porcji bezpośrednio po zakończonym treningu. W dni bez treningu spożywać 1 porcję pomiędzy posiłkami. Ze względu na wysoką koncentrację składników odżywczych w produkcie, można spożywać 1/2 porcji MassCore 2 lub 3 razy dziennie.




Wartości odżywcze

SKŁADNIKI AKTYWNE Mass Core
Porcja 4 miarki (200g)
Ilość porcji w opakowaniu 35
Opakowanie 7000g
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna: 749 kcal
Białko 40 g
Węglowodany 136 g
- w tym cukry 20 g
Tłuszcz 5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g
Błonik 2 g
Sód 0,2 g

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 515 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 18775
Naprawdę fajny gainer. Smak czekoladowy jest bardzo smaczny delikatnie słodkawy, a z mlekiem po prostu świetny jak czekolada do picia.
Mam jeszcze kilka dodatkowych próbek z innymi smakami jak przetestuje to dopiszę wrażenia.
Po rozmieszaniu 100g w 200ml wody jest lekko gęstawy ale nie zapycha żołądka.
Działanie jak to gainer stosujemy jako podbicie diety do tego nadaje się idealnie.
No i czasem jak sprzedający nie jest pazerny można go kupić w fajnym zestawie za rozsądne pieniądze
Polecam
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Fitness Authority - OatMass

Następny temat

Fitness Authority - Vitarade Magnesium Energy Shot

WHEY premium