Opis
- Mieszanina koncentratu i hydrolizatu
- 5 rewelacyjnych smaków
- Wzbogacony w kompleks enzymów Aminogen®
- Wzrost beztłuszczowej masy ciała
Whey Shock to wysokobiałkowy produkt przeznaczony do przygotowania pysznego shake`a uzupełniającego codzienną dietę w wysokiej jakości białko serwatkowe. Produkt powstał na bazie mieszaniny koncentratu Carbelac® i hydrolizatu białka serwatkowego Optipep™ aby zwiększyć różnorodność dostarczanego białka.
Carbelac®
Koncentrat białka serwatkowego. Najbardziej uniwersalne białko w żywieniu sportowców biorąc pod uwagę czas zastosowania oraz długość wchłaniania. Podsiada nieco dłuższy niż izolat czy hydrolizat czas potrzebny do całkowitego strawienia wynoszący ok. 2-3 godz. oraz nieco dłuższy czas potrzebny na zapoczątkowanie procesu trawienia ok. 30 min po spożyciu.
Optipep™
Koncentrat białka serwatkowego, poddany enzymatycznej a nie kwaśnej hydrolizie w wyniku której otrzymano produkt w formie dwu i tripeptydów, w którym zawartość białka sięga 83 g na 100 g produktu. Hydroliza koncentratu serwatki polega na wstępnym trawieniu białka przez enzymy z kompleksu Aminogen®, co ułatwia ich przyswajanie przez organizm, który może absorbować peptydy bezpośrednio ze światła jelita pomijając proces trawienia. Z uwagi na ten fakt, strawione białko pozostaje bardzo krótko w jelicie cienkim a to ogranicza ryzyko wystąpienia reakcji alergicznej po spożyciu hydrolizatu.
Hydrolizat białka serwatkowego cechuje wysoka zawartość niezbędnych aminokwasów rozgałęzionych BCAA, ok. 20 g w 100 g produktu. Jak wskazują badania naukowe Optipep™ oprócz natychmiastowej wchłanialności (już w 10 min po spożyciu pojawiają się aminokwasy w krwiobiegu) wzmaga odpowiedź insulinową organizmu, co może zostać wykorzystane celem transportu innych składników aktywnych do mięśni. Wzmożona odpowiedź insulinowa po spożyciu Optipep™ wspomaga w sposób zdecydowany tempo regeneracji z uwagi na korelację wpływu insuliny na szybką odbudowę glikogenu mięśniowego przy współistniejącej odpowiedniej dawce węglowodanów. W stosunku do zwykłej serwatki, poziomy insuliny w krwiobiegu na przestrzeni 3 godzin po spożyciu Optipep™, są do 43% wyższe. Pozwala to na polepszenie wchłanialności samego hydrolizatu jak i innych składników aktywnych, jakich w tym czasie dostarczymy organizmowi. Co to oznacza? Więcej budulca oraz składników aktywnych np. takich jak kreatyna (jeśli jesteś w trakcie cyklu), węglowodany trafi do Twoich mięśni! Z uwagi na to, frakcja ta polecana jest szczególnie dla diabetyków, oczywiście po uprzednim kontakcie z lekarzem. Najistotniejszą jednak cechą hydrolizatu z koncentratu serwatki jakim jest Optipep™ jest jego najszybsza wchłanialność i najwyższa biodostępność. Frakcja ta, nadaje się najlepiej do spożycia rano na czczo oraz zaraz po treningu gdzie, szybka resynteza białka jest najistotniejsza celem natychmiastowej minimalizacji stanu katabolicznego.
Aminogen®
Kompleks enzymów proteolitycznych pozyskiwanych z grzybów Aspergillus niger i Aspergillus oryzae, opatentowany przez firmę Triarco Industries, Inc. Przeprowadzone badania potwierdzają, że kompozycja produktów z dużą zawartością białka z mieszanką Aminogen® zwiększa absorbcję aminokwasów do krwiobiegu do 100%*.
Zalecane dawkowanie
Zmieszać 1 miarkę proszku (30g) z 200-300ml wody lub odtłuszczonego mleka.
Spożywać przed treningiem lub bezpośrednio po treningu.
Uwagi: Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu. Zawiera alergeny z mleka i soi. Nie spożywać w ciąży i okresie karmienia piersią. Nie przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu. Suplement nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety.
Wartości odżywcze
SKŁADNIKI AKTYWNE Whey Shock
Porcja 30g
Ilość porcji w opakowaniu 75
Opakowanie 2270g
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna: 118 kcal
Tłuszcz 2,4 g
- w tym nasycone 1,7g
Węglowodany 2,7 g
- w tym cukry 2,2 g
Błonnik 0,2 g
Białko 21,3 g
Sól 0,2 g
Aminogen® 100 mg
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]