SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Proste przepisy na ostre dania mięsne.

Wysłana -
Hej, już dostaje na głowę od stania przy garach, macie jakieś propozycję na przepisy ze schabu/kuraka które można zrobić szybko lub można zrobić dużo na jakiś czas, nie chodzi mi o zwykłego kurczaka z ryżem. W grę wchodzą kasze, makarony, ryże fajnie jak danie byłoby pikantne.
Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
przejrzyj dział kuchni jest tego pełno, kilka z pierwszych dwóch stron:
http://www.sfd.pl/Pieczone_kotlety_schabowe_by_Krzyżu9218_-t1159813.html
http://www.sfd.pl/Pizza_twarogowa_z_kurczakiem_by_krzyzu9218-t1143442.html
http://www.sfd.pl/Pierś_z_kurczaka_z_czarną_soczewicą-t1161762.html
http://www.sfd.pl/Pierś_z_kurczaka_faszerowana_szpinakiem_i_suszonymi_pomidorami-t1161228.html
http://www.sfd.pl/Filet_kurczaka_na_kanapki_szynka_mojego_przepisu.-t1160872.html
http://www.sfd.pl/Wałeczki_z_kurczaka__śniadanie_B+T-t1102425.html 
Wysłana -
Każdy przepis będzie ok kwestia dodania przypraw
Wysłana -
Gulasze, potrawki; dodajesz papryczki chili, jalapeno, czosnku, pieprzu kajeńskiego i masz na ostro

Szukaj na necie przepisów na takie sosy jak siracha/shatta; to są takie warzywne sosiki na ostro, ładujesz do słoika i masz przyprawę do posiłku

Kurczak na szybki: 2 kg udek w marynacie jaką tam sobie zamarzysz, 2 kg ziemniaków. Upiec w piekarniku. Żarcia na 3 dni;)
Wysłana -
Polecam przyprawę harisha kiedyś z Egiptu przywozilem teraz widziałem w sprzedaży np w auchanie .
Kup sobie też pasty curry super smak daję i są naprawdę ostre .
Wysłana -
ooo ta harisha mnie zaciekawiła zawsze na przyprawach w auchanie spędzam z 15 minut oglądając wszystko dokładnie czy coś mnie nie zaciekawi, ale tego nie widziałem
Wysłana -
harissa jest genialna - polecam, jedna z moich ulubionych przypraw (tzn. ja zazwyczaj kupujé w postaci pasty)
Wysłana -
Zgadza sie, harissa jest jest swietnym komponentem w kuchni. Nie mysle o niej jako o ostrej przyprawie....raczej o bogatej smakowo ;) Szczegolnie, ze harissa jako mieszanka przypraw; ma bardzo rozny sklad i poziom np. ostrosci. Ja harisse znam z Maroko i programow Jamie Oliviera (bardzo fajne przepisy)

Sporo przypraw znajdzies na skleparabski peel - zadna reklama, raczej nie potrzebujs.

Ja ostre rzeczy kupuje tu gdzie mieszkam czyli w Berlinie. Doslownie szalenstwa dostaje w tych arabskicg mini sklepach :D
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź