SFD.pl Doping

Dodaj odpowiedź

Prolaktyna a kortyzol- libido

Wysłana -
Część osób pewnie mnie pamięta i mój problem z libido od długiego czasu. Problem jest ciągle aktualny, ale przestała mi się przetłuszczać cera, puls mam normalny tj 60 w stanie spoczynku, serce nie wali, nie mam juz wilczego apetytu, jednym słowem kortyzol musiał wrócić do normy, chociaż go nie badałem. Ostatnimi czasy zmniejszyłem dawkę bromergonu do 0,5 tabletki, i zdażało się ze kilka razy w ogole nie zazywalem. chciałem powoli odstawic lek, ale zaczęła boleć mnie głowa i postanowiłem zbadac prolaktynę. Wyszła 34 ng/ml czyli wysoka. Brałem bromergon z 1,5 roku, prolaktyna w najlepszym momencie wynosiła 7 gdy dolozylem jeszcze castagnus.Zażywałem swego czasu hcg i inne specyfiki, wtedy mnie zalało bo testosteron wystrzelił ponad normę, ale bromergon brałem ciagle, więc prolaktyna raczej nie powinna poszybować mocno w górę. Nie mam żadnego gruczolaka przynajmniej 2 rezonansy nic nie wykazały. Analizując cały swój problem zastanawiam się nad tym czy katując się długie miesiace na siłowni(poruszałem ten temat wile razy wcześniej) nie doprowadziłem do takiej sytuacji, że kortyzol wystrzelił ponad górną normę (miałem jakies 750 jednostek a norma była do 550), ponieważ organizm w ten sposób chciał zahamować nadmierną produkcję prolaktyny? Zaznaczę, że wysoką prolaktynę musiałem mieć długo przed całkowitą utratą libido(zero libido, przezroczysta sperma w niewielkiej ilości), ponieważ nigdy nie mogłem pozbyc się lipomastii i zawsze bolała mnie głowa oraz miałem słabe erekcje). A wiec podsumowując, założyłem taką hipotezę, ze mając wysoką prolaktynę wykraczajacą ponad norme doprowadziłem ostrymi treningami do wzrostu kortyzolu który miał za zadanie blokować jeszcze większy wzrost prolaktyny a co za tym idzie, doszło do tego że te 2 hormony zabiły moje libido i nasienie. Teraz jak kortyzol opadł i zmniejszyłem dawkę bromergonu to prolaktyna jest jeszcze wyższa niż była gdy kortyzol był wysoki(wtedy wynosiła 24 ng/ml).Odkopałem stary artykuł w którym jest jedno zdanie , ze właśnie kortyzol obniza prolaktynę. Co do kortyzolu to tu też znalazłem kiedyś artykuł o destruktywnym wpływie na nasienie i libido
http://aktywni.pl/aktualnosci/seks-bez-granic-czesc-ii/
http://www.sfd.pl/Kortyzol_art_-t240388.html
Teraz zacząłem brać 2 tabletki bormergonu, w przyszłym tygodniu idę na wizytę do endo po większą ilosc leku i za jakieś 2 tygdonie zadam prolaktynę. Co sądzicie o tym co napisałem, szczegolnie ejstm ciekawy opinii tych co wiedzą o co chodzi w moim temacie. Pzdr.

Zmieniony przez - Leachim w dniu 2011-12-03 14:44:03

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Leachim napisz domnie na gg
Wysłana -
Hej, mam podobny problem nie brałem nigdy sterydów ostatnio mass xxl, kreatyne mono i nitro caps. Moje libido = 0 i mam problemy z pełną erekcją robiłem różne badania wszystko w normie tylko prolaktyna 38,7 (3,7-17,9) i kortyzol 21,4 (3,7-19,4). byłem u urolga powiedział że wszystko w porzadku z tej strony to poszedłem do seksuologa i przepisał mi Bromergon 2,5mg po 1/4 tabletki na noc ale biore 0,5 tabletki na noc. badałem też tsh i mam 3,850 (do 4,0) dał mi euthyrox n25 1 tab rano. Proszę o poradę co mogę zrobić i czy to przejdzie z góry dziękuje i pozdrawiam mam 24 lata.

Zmieniony przez - n.azi w dniu 2013-02-20 12:13:47
Wysłana -
skoro lekarz prowadzi leczenie,to nic nie rób na własna rękę.Dostałeś leki,potem pewnie skierowanie na badania dostaniesz i będzie wiadomo co jest,oraz jak dawkować leki.
Wysłana -
no tak ale u lekarza byłem prywatnie i sam robiłem badania (wyczytałem w necie) a o te leki sam poprosiłem bo lekarz jakis nie kumaty ;/ chyba pojde do innego pytam z ciekawosci czy to przejdzie i czy ktos miał podobny problem :( dzieki za odp i zainteresowanie pozdrawiam sog dla Ciebie :)
Wysłana -
na kortyzol 7-keto sprubój
Wysłana -
n.azi
Hej, mam podobny problem nie brałem nigdy sterydów ostatnio mass xxl, kreatyne mono i nitro caps. Moje libido = 0 i mam problemy z pełną erekcją robiłem różne badania wszystko w normie tylko prolaktyna 38,7 (3,7-17,9) i kortyzol 21,4 (3,7-19,4). byłem u urolga powiedział że wszystko w porzadku z tej strony to poszedłem do seksuologa i przepisał mi Bromergon 2,5mg po 1/4 tabletki na noc ale biore 0,5 tabletki na noc. badałem też tsh i mam 3,850 (do 4,0) dał mi euthyrox n25 1 tab rano. Proszę o poradę co mogę zrobić i czy to przejdzie z góry dziękuje i pozdrawiam mam 24 lata.

Zmieniony przez - n.azi w dniu 2013-02-20 12:13:47


Ja łapie sie na tym ze w wielu wypowiedziach zaczynam krytykować lekarzy. Sorki moze to i nie na miejscu ale zastanów sie Kolego. Wszyscy oni albo odbijaja piłeczke albo przepisuja leki. TRZEBA ZNALEZC PRZYCZYNE TAKIEGO STANU. Z grubsza mozna to porównać do płonącej rury od cysterny z benzyna tej rury od tankowania. Załózmy że wszyscy kretyni lataja z wiadrami i leja wode na wylewajaca sie i palaca benzyne zamiast po prostu zakrecic kran. Tak jest i ze zdrowiem.Leki typu Bromergon sa po to aby obnizycz poziom prolaktyny.My tutaj stosujemy je doraznie i to jest całkowicie logiczne, jasne, wytłumaczalneitd.Po prostu inne srodki które stosujemy podnosza prolaktyne i my ja zbijamy.Po unormowaniu, zrobieniu PCT zazwyczaj wszystko wraca do normy, hormony sie stabilizuja i Bromergon idzie na półke do nastepnego cyklu.W naszym przypadku powodem wysokiej prolaktyny jest Nandro czy inny specyfik. Mam nadzieje ze nie pogmatwałem tego zbytnio ale szczerze mówiac zal mi chłopaków którzy dostaja bromergon, robia badania w czasie kuracji.pRL spada i wszyscy mysla ze jest OK.NIE JEST.Po odstawieniu leku PRL znowu zacznie wariować.Moze to byc jakic mikrogruczolak czy inne kvrestwo które nalezy WYTROPIC i unicestwic.W tym celu sa badania.Jednym słowe musimy dotrzeć do tej iskry która powoduje pozar. Nie daj sie spławic przyjacielu tylko ządaj badań pozwolacych zdiagnozowąc taki stan Twojego organizmu.Przeczytaj jakie moga byc przyczyny i eliminuj je.

Farmakologiczne (leki):

antagoniści receptorów dopaminowych (fenotiazyny, butyrofenony, tioksanteny, metoklopramid, sulpiryd, respirydon)
leki eliminujące dopaminę (metylodopa, rezerpina)
hormony (estrogeny, antyandrogeny)
opiaty
werapamil
cymetydyna
Patologiczne (choroby):

guzy przysadki (guzy typu prolactinoma, inne guzy wydzielające hormony w tym prolaktynę, guzy nieczynne hormonalnie ale uciskające na szypułę przysadki)
choroby podwzgórza i szypuły przysadki
pierwotna niedoczynność tarczycy
przewlekła niewydolność nerek
marskość wątroby
uraz klatki piersiowej (w tym operacje chirurgiczne, półpasiec)

Zacznij od podstaw: poziom glukozy, watroba, test na prolaktyne z metoclopramidem.Potem draż dalej i nie daj sie spławić.Baran powie ze wszystko Ok a ty pozostaniesz z problemem. A problemy natury seksualnej bardzo szybko przenosza sie na psychike , z tego robi sie depresja i zycie przez kilku kretynów staje sie meczarnia. Przeanalizuj jak mawiał Sztyrlic Pozdro
Wysłana -
dzięki za odpowiedzi
od półtora tygodnia biorę 0,5 tabletki Bromergon'u 2,5mg prolaktyna obniżyła mi się z 38,7 do 12,4 norma(3,7-17,9),
tsh miałem3,850 teraz 1,610 (0,400-4,000) przy braniu 1 tabletki euthyrox'u n25
ale dalej nie widze pozytywnych zmian w libido i pełnej erekcji ;( Nie mem tez porannych wzwodów w ciagu dnia tez ;/ jajka troche tak dziwnie wiszą jak u starego dziadka ale nie zawsze i przy próbie masturbacji nie odczuwam przyjemnsci ;(
robiłem rożne badania i kortyzol dalej mam podniesiony 20,4 (3,7-19,4), dhea-so4 701,10 (167,90-591,90) tez za wysoki reszta badan:
fsh 1,37 (0,95-11,95)
lh 3,79 (0,57-12,07)
estradiol 41 (11,00-44,00)
acth 30,53 (4,70-48,80)
tsh3 1,610 (0,400-4,00)
ft3 3,80 (2,60-5,40)
ft4 0,98 (0,78-2,19)
prolaktyna12,4 (3,7-17,9)
dhea-so4 701,10 (167,90-591,90)
kortyzol 20,4 (3,7-19,4)

sorki za składnie ale trochę sie spieszyłem może ktoś coś podpowiedzieć ? załamka totalna... dzieki z góry sogi dla Was pozdrawiam

Zmieniony przez - n.azi w dniu 2013-02-28 14:25:11
Wysłana -
Nigdzie nie moge znalezc poziomu testosteronu.Przegapiłem czy nie wkleiłeś?
Wysłana -
testostern z dnia 12.02.2013 761,70 (142,39-923,14) dzieki za zainteresowanie
Wysłana -
wie ktoś przez co to może być ?
Strona 1 z 13
Dodaj odpowiedź