Pomyślałem, że to wina bardziej patelni, wiec chciałbym przy eksperymentować z czymś nowym, jaką polecicie patelnię? Myślałem nad zakupem jakiegoś tefala, warto, czy da się cos taniej i lepiej?
...
Napisał(a)
Witajcie.. Kupiłem z miesiąc temu może troszkę dłużej patelnię, z Interka jakąś za 20 zl.. Wszystko fajnie, kura się smaży, jajecznica.. Problem pojawia się w momencie smażenia czy to naleśników, czy pankejkow, omletów.. Jak bym nie smażył, jak bym nie grzał, jakich bym składników nie użył, z zewnątrz fajnie się przyrumienią, zaś w środku są surowe.. Mam płytę indukcyjną, wczoraj rozgrzałem patelnię, dałem trochę kokosowego, wszystko super a w środku surowe, smażył na 3..
Pomyślałem, że to wina bardziej patelni, wiec chciałbym przy eksperymentować z czymś nowym, jaką polecicie patelnię? Myślałem nad zakupem jakiegoś tefala, warto, czy da się cos taniej i lepiej?
Pomyślałem, że to wina bardziej patelni, wiec chciałbym przy eksperymentować z czymś nowym, jaką polecicie patelnię? Myślałem nad zakupem jakiegoś tefala, warto, czy da się cos taniej i lepiej?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Dobry patent, ja zawsze zsuwałem na talerz i talerzem cyk na patelnie i czasem zdarzało się że spadł trochę obok, albo zsunął się z talerza, upadł na bok i się złamał. To wydaje się prostsze, jedynie trzeba uważać żeby się nie poparzyć. Jutro wypróbuje.
...
Napisał(a)
nawet i na patelni za 20 zeta powinno być ok, ja miałem tefala, mogę polecić .
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
No to w takim razie zupełnie nie mam pojęcia co mogę robić źle.. Bo troche to demotywuje.. Wraca człowiek o 21 z pracy chce sobie usmażyć pankejki na kolację i okazuje sie ze 1 serek 2 jajka poszły na marne :x
Ostatnio robiłem takie owsiane placki i bylo to samo, z zewnątrz ok w środku tak jak by ugotowana owsiabka..
Ostatnio robiłem takie owsiane placki i bylo to samo, z zewnątrz ok w środku tak jak by ugotowana owsiabka..
...
Napisał(a)
Jak gróbe pankejki to ta będzie, w środku trochę wilgotne.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Ja nie mówię o wilgoci tylko o surowość.. Górna część dosłownie sie odklejala od reszty, a w środku nornalnie palcem można było to rozmazac.. Wczoraj próbowałem i cienkie i grube, bez zmian..
...
Napisał(a)
Moze złe ciasto robisz, a próbowałeś moze pokrywką przykryć
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Robiłem z tego przepisu http://m.sfd.pl/Placuszki_z_serka_wiejskiego_by_melo15-t1148716.html
I pod przykryciem i bez przykrycia.. Bez zmian :/
I pod przykryciem i bez przykrycia.. Bez zmian :/
...
Napisał(a)
jak mam być szczera to codziennie używam patelni za chyba 8 ziko z ikei. używam do momentu aż się teflon zacznie zdrapywać. wywalam i kupuje kolejną. lepszej nie znalazłam. wielkie i nieporęczne patelnie mam jak robię sosy.
...
Napisał(a)
Ja używam patelni do naleśników za 5zł z PTAKa :P Chyba już 2 czy 3 rok ciągnie, a używam jej kilka razy w tygodni, czy to omlety, czy placki czy naleśniki - wszystko wychodzi pięknie Wątpię, żebym jeszcze kiedyś trafił taką dobrą... Jeszcze jedno, używam silikonowych łopatek, bo nawet te drewniane z czasem rysują.
A jaką mąkę dodajesz do tych placków? Generalnie one są takie jakby półpłynne w środku, pierwszy raz się zraziłem, ale teraz dodaje trochę pszennej mąki i są ładnie pulchne. Koniecznie pokrywka i minimalny gaz. Najlepsze chyba wychodzą z miksu owsianej, pszennej i orkiszowej.
Wg mnie dużo lepsze są jak trochę odpoczną, ja układam je w stos, żeby nie stygły.
A jaką mąkę dodajesz do tych placków? Generalnie one są takie jakby półpłynne w środku, pierwszy raz się zraziłem, ale teraz dodaje trochę pszennej mąki i są ładnie pulchne. Koniecznie pokrywka i minimalny gaz. Najlepsze chyba wychodzą z miksu owsianej, pszennej i orkiszowej.
Wg mnie dużo lepsze są jak trochę odpoczną, ja układam je w stos, żeby nie stygły.
...
Napisał(a)
Sylwio, o ile dobrze pamiętam :D
Do Ikei mam kawał drogi.. Dlatego chciałem kupić raz a porządnie.. Ta co mam, ma 26cm i mi wystarcza.. Ale tak jak mówię, nie wiem czy to wina patelni czy ja robię coś źle.. Może ty wiesz dlaczego z zewnątrz wyglądają na ładne smaczne a w środku surówka :(
Do Ikei mam kawał drogi.. Dlatego chciałem kupić raz a porządnie.. Ta co mam, ma 26cm i mi wystarcza.. Ale tak jak mówię, nie wiem czy to wina patelni czy ja robię coś źle.. Może ty wiesz dlaczego z zewnątrz wyglądają na ładne smaczne a w środku surówka :(
...
Napisał(a)
Wcześniej mielilem płatki owsiane, teraz kupiłem jaglana z biedry.. Ale to bez znaczenia jakie placki, wszystko smaży się surowe w środku..
Polecane artykuły