Standardowo robiłam zawsze mazurek jasny i ciemny. Ciemny to czekolada plus bakalie, jasny to lukier plus wiśnie z konfitury - ot taka była tradycja, jeszcze z domu rodziców. A w tym roku chodzą za mną polewy bardziej fit, własnie na bazie whey (mam kilka fajnych smaków) - tylko co zrobić aby masa zastygła? Normalnie to zastygniecie gwarantuje masło. Ile dać oleju koko aby zastygł whey? Jakieś proporcje?
...
Napisał(a)
Chciałabym zrobić polewę do mazurka bazując nie na maśle, cukrze i kakao - ale na kakao, ewent. tłuszczu kokosowym (jak najmniej) i whey. Ma ktoś doświadczenie jak to zrobić żeby się zsiadła?
Standardowo robiłam zawsze mazurek jasny i ciemny. Ciemny to czekolada plus bakalie, jasny to lukier plus wiśnie z konfitury - ot taka była tradycja, jeszcze z domu rodziców. A w tym roku chodzą za mną polewy bardziej fit, własnie na bazie whey (mam kilka fajnych smaków) - tylko co zrobić aby masa zastygła? Normalnie to zastygniecie gwarantuje masło. Ile dać oleju koko aby zastygł whey? Jakieś proporcje?
Standardowo robiłam zawsze mazurek jasny i ciemny. Ciemny to czekolada plus bakalie, jasny to lukier plus wiśnie z konfitury - ot taka była tradycja, jeszcze z domu rodziców. A w tym roku chodzą za mną polewy bardziej fit, własnie na bazie whey (mam kilka fajnych smaków) - tylko co zrobić aby masa zastygła? Normalnie to zastygniecie gwarantuje masło. Ile dać oleju koko aby zastygł whey? Jakieś proporcje?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
ja zazwyczaj robię polewy z karobu/kakao i oleju kokosowego i wjeżdzają pięknie (ewentualnie jakiś proszkowy słodzik do tego), ale kilka razy zdarzyło się, że do tej mieszanki wrzucałem WPC i też było wszystko ok, aczkolwiek musisz mieć świadomość, że będzie czuć w tym proszek jak robię z karobu/kakao i oleju to zazwyczaj proporcje 1:2 (czasami zbliżam się do 1:1, ale to wyjątki)
Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2018-03-29 21:48:47
Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2018-03-29 21:48:47
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Dzieki! No nic, trzeba wypróbować - ale mam przynajmniej już początek - proporcje:)
Polecane artykuły