SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Polewa do mazurka z whey

Wysłana -
Chciałabym zrobić polewę do mazurka bazując nie na maśle, cukrze i kakao - ale na kakao, ewent. tłuszczu kokosowym (jak najmniej) i whey. Ma ktoś doświadczenie jak to zrobić żeby się zsiadła?
Standardowo robiłam zawsze mazurek jasny i ciemny. Ciemny to czekolada plus bakalie, jasny to lukier plus wiśnie z konfitury - ot taka była tradycja, jeszcze z domu rodziców. A w tym roku chodzą za mną polewy bardziej fit, własnie na bazie whey (mam kilka fajnych smaków) - tylko co zrobić aby masa zastygła? Normalnie to zastygniecie gwarantuje masło. Ile dać oleju koko aby zastygł whey? Jakieś proporcje?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
ja zazwyczaj robię polewy z karobu/kakao i oleju kokosowego i wjeżdzają pięknie (ewentualnie jakiś proszkowy słodzik do tego), ale kilka razy zdarzyło się, że do tej mieszanki wrzucałem WPC i też było wszystko ok, aczkolwiek musisz mieć świadomość, że będzie czuć w tym proszek jak robię z karobu/kakao i oleju to zazwyczaj proporcje 1:2 (czasami zbliżam się do 1:1, ale to wyjątki)


Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2018-03-29 21:48:47
Wysłana -
Dzieki! No nic, trzeba wypróbować - ale mam przynajmniej już początek - proporcje:)
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź