SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Polewa czekoladowa bez topienia się ?

Wysłana -
Wie ktoś jak zrobić taką polewę czekoladową która się nie roztapia poza lodówka ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Z czekoaldy sobie zrób, roztapaisz sama czekoladę i potem jak zastygnie powinna mieć taką samą konsystencję.
Wysłana -
wlasnie mialem napisac to samo ale uznalem ze autorowi raczej nie chodzi o rozpuszczenie czeko, bo to wydaje sie najbardziej logiczna opcja ze tak trzeba by zrobic, bardziej myslalem nad opcja koko+kakao ale nie mam pewnosci czy w temp pok dalej bedzie forma stala...
Wysłana -
Czekolada gorzka z odrobiną oleju kokosowego, da lepszy efekt "sklejania się i trzymania się" tego, co chcesz pokryć.
Wysłana -
Tak jak blue radzi, czeko roztapiasz albo samo albo z odrobiną oleju kokosowego lub masła klarowanego. zastyga i może być poza lodówką. możesz kombinować z olejem koko plus kakao - ale szkoda twojego czasu - zawsze będzie miękka i półpłynna.
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź