SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Pojemniki próżniowe

Wysłana -
pochwalony

Czy ma ktoś doświadczenie jeśli chodzi o pojemniki próżniowe? Próbowałem kilka razy robić sobie posiłki na 2-3 dni w przód, ale mimo przechowywania w lodówce w normalnych pojemnikach pieczony drób 3 dnia ma już mocno podejrzany zapach. Marzy mi się opcja w której mógłbym w niedziele przygotować posiłki do przyszłego piątku. Jest to realne? Gdzieś w necie znalazłem tabelkę wedle której w pojemnikach próżniowych przechowywanych w lodówce zdatność drobiu wydłuża się nawet do 8-9 dni aczkolwiek było to chyba na stronie producenta, stąd maja wątpliwość przed zakupem bo zestaw 20 pojemników nie kosztuje mało.


Jeśli tak, to czym się kierować w wyborze pojemników?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
nie wiem jak to możliwe, że tak krótko i coś nie tak z kurczakiem. Ja gotuję w niedzielę na 5 dni i w piątek nadal jest wszystko ok z mięsem, grilluje albo fileta z kurczaka, indyka, karkówka, schab, polędwiczki, czasami zdarzało się nawet, że jadłem dopiero w niedzielę przyszłą kóryś pojemnik i nadal nic nie było mięsu

Uprzedzając pytanie: Grilluję, studzę do temperatury pokojowej, zamykam i lodówka
Wysłana -
byc moze miales juz jakies stare mieso, bo nawet bez pudelka prozniowego usmazone czy tam upieczone mieso moze spokojnie kilka dni w lodowce przelezec ot tak na talerzu i dalej bedzie git
Wysłana -
próżniowe pudełka na pewno dobry wybór , moja mama ich używa zawsze jak jestem u niej to ma w nich rzeczy w lodówce pochowane
nie zagłębiałem się w temat bo jak gotuje to max na 2-3 dni to nie mam z tym problemu , jak mi coś zostaje to mrożę
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź