Jest liderem w tym dzialeSzacuny
93266
Napisanych postów
362774
Wiek
48 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1664102
Panowie i panie w zwiazku z tym że w części blogów robi się straszny bałagan,zakładamy ten wątek w celu luźnych rozmów o produktach żywnosciowych,dobieraniu żywności,mozliwości zakupu konkretnych produktów w sklepach,zamienników itp.
Ten wątek to nie SPAM!!!
Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2013-10-22 10:13:08
Szacuny
1
Napisanych postów
286
Wiek
37 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
3570
Jakie warzywa nie zakwaszają? Bo zawsze mam problem jakie warzywka sztukować do posiłku.. i które są najbardziej odpowiednie i wartościowe ??? -fasolka szparagowa ?? -brokuły? -groszlek, marchewka, kukurydza ?? -szpinak ??
"Każdy ma jakiś plan walki, dopóki nie zostanie trafiony..."
Szacuny
12
Napisanych postów
692
Wiek
36 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
138399
Jak się ma kwestia owoce vs. warzywa jeśli chodzi o właściwości alkalizujące? Są na podobnym poziomie czy jednak owoce ustępują warzywom? Które warzywa i owoce mają najsilniejsze działanie alkalizujące?
Szacuny
12
Napisanych postów
692
Wiek
36 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
138399
domer
Warzywa mają w większości przypadków większą zawartość magnezu, potasu, wapnia, czyli składników mineralnych o właściwościach alkalizujących.
Ok, wiem że te minerały mają odkwaszające właściwości (jak też sód, żelazo), czy w takim razie suplementacja jednym, dwoma z tych minerałów będzie spełniała zadanie alkalizujące?