robimy normalne ciasto naleśnikowe(rzadkie). Ja daje:
-2 jajka
-mocne pół szklanki mleka
-troszkę (około 1/4 szklanki) wody
-mąki do gęstości (2-3 łyżki)
-2-3 łyżeczki oliwy
-szczypta soli.
Do wyrobionego ciasta dodajemy mocne 100g płatków owsianych błyskawicznych, około 1,5 startego jabłka na grubej tartce, 2 szczypty cukru waniliowego i cynamon do smaku (ja daje dość sporo, ale to rzecz gustu).. Dokładnie mieszamy (ciasto powinno być gęste na tyle aby po nałożeniu go na rozgrzaną patelnię wymagało lekkiego rozsmarowania go łyżką)i pieczemy
poza tym, że zdrowe, syte i kaloryczne, to dzięki dodaniu jabłek trzymają wilgoć i świeżość, przez co świetnie się nadają na zimno na drugi dzień . Wystarczy zamknąć w pojemniku i w sam raz do pracy czy szkoły na posiłek.
smacznego
" bez diety nie ma atlety "