Pyszne placki twarogowe z orzechami.
1. Produkty:
- jajka (3 białka i 1 żółtko)
- twaróg półtłusty - około 200g
- duża garść orzechów - ja dałem arachidowe
- płatki owsiane - około 80g
2. Przygotowanie:
Płatki owsiane mielimy na mąkę, do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy (choć następnym razem nie będę ubijał, jak dodałem twarogu pianka całkiem opadła). Do białek dodajemy żółtko, zmielone płatki i twaróg. Wszystko miksujemy do jednolitej masy i dodajemy orzechy po czym jeszcze chwilę miksujemy.
Potem już tylko na patelnię i smażyć. Placki robią się dość szybko sztywne, więc nie ma problemu z ich przewracaniem.
3. Rozkład:
białko - 55g (nie liczę roślinnego)
tłuszcze - 36g
węglowodany - 69g
Razem 850kcal
To wiele zdjęć wklejał nie będę, bo to potrawa dość prosta.
A całość wygląda tak:
4. Smacznego
Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2008-11-16 09:35:08