Składniki:
Piers z indyka 150g
Cukinia (1 sztuka)
Papryka
Cebula
Marchew
Bazylia
Pietruszka
Koperek
Czosnek
Przyprawy (pieprz, papryka, curry, oregano, itp.)
Kostka warzywna 1/2 (mozna dodac dla lepszego smaku, ale nie ma koniecznosci)
Woda
+ Kasza gryczana
BTW:
Białko zwierzęce 30g (+ Roslinne 10g), Tłuszcz 1-2g, Węglowodany ok 70g
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka krojona w male kawalki lub platy, podobnie cukinia i reszta warzyw, pokorojona w mala kosteczke (obrana). Warzywa gotujemy z dodatkiem wody, ok 200ml (lepiej mniej niz za duzo, pozniej zawsze mozna dodac jezeli sos bedzie zbyt gesty). Gotujemy na malym ogniu kilkanascie min mieszajac, w miedzyczasie dodajemy piers z indyka/lub kurczaka i przyprawy. Cukinia powinna sie rozgotowac do konsystencji papki/sosu, jak na zdjeciu. Na koniec wciskamy czosnek. Smacznego
Moderator działu Odżywianie