SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Pieczony pstrąg z soczewicą i sałatką a'la caprese by Megan715

Wysłana -
Pieczony pstrąg z soczewicą i sałatką a'la caprese by Megan715






Składniki:

- filet z pstrąga 100 g
- marynata: łyżka oleju kokosowego, łyżka zalewy z ananasa, łyżeczka soku z limonki/cytryny, szczypta soli, szczypta tymianku i koperku.
- 50 g soczewicy zielonej
- pomidor, ogórek (mały), liść sałaty lodowej
- 50 g mozzarelli
- oliwa z oliwek- mała łyżeczka, bazylia, sól, pieprz do smaku.



Przygotowanie:

1. Marynatę mieszamy i smarujemy opłukany filet, odstawiamy na 15 minut.
2. Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem
3. Soczewicę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
4. Zmodyfikowane caprese czyli warzywka i ser zalewamy sosem z oliwy, soli, pieprzu i bazylii



Wartości:


Kcal 430
B: 43
T: 14
W: 28
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Smakowo super, jedyny prodblem ze ryba i soczewica mocno sycą. Ciężko do tego jeszcze w siebie wdusić torbę ryżu ;)


Zmieniony przez - lukasz koło w dniu 2018-01-10 18:26:53
Wysłana -
No tutaj masz danie bez ryzu a tak mozna modyfikowac na maxa
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź