SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pieczeń z piersi kurczaka by MissInvincible

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6581

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Pieczeń z piersi kurczaka by MissInvincible





Składniki:

- 1,2kg piersi z kurczaka ze skórą
- pół bardzo dużego selera
- 3 jajka
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki, tymianek, sezam
- sól, pieprz



Przygotowanie:

1.Piersi zmielić, selera zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, cebulę i czosnek drobno posiekać. 2.Wszystkie składniki wymieszać, doprawić, posypać sezamem, tymiankiem i ewentualnie jakąś mieszanką ziół.
3.Piec ok 1h20min w 180-200 stopniach.

Wartosci (całość):

B: 242,8
T: 28,4
W: 0,9
Kcal: 1240
4

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 52 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 762
Wrócę do domu to zrobię ;)

Obiecane zdjęcie ;)





Zmieniony przez - 88Morales w dniu 2016-04-15 20:41:41
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4448 Napisanych postów 35738 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 262806
Spoko są takie pieczenie
można też dać troche tłustsze mięso

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5992 Napisanych postów 10052 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214323
K_PS

można też dać troche tłustsze mięso


Jak najbardziej, chociaż ta pieczeń akurat jest naprawdę soczysta (może dzięki temu, że zmielone są też skórki ) jak na mięso z kury
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1375 Napisanych postów 3285 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28439
ciekawa propozycja !

Aktualny wpis DT Tatuncio po 40 tce https://www.sfd.pl/post-p19697266.html

Krata na lato https://www.sfd.pl/post-p19653297.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 470 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 31800
A bez skóry też będzie ok i smacznie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4448 Napisanych postów 35738 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 262806
Tomekfit
A bez skóry też będzie ok i smacznie?



zapewne będzie suchsze

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 582 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 31186
Można i to pasztetem nazwać Lubię takie historie.


Zmieniony przez - marbex w dniu 2016-03-20 23:16:23
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 5264 Wiek 29 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 39848
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 38 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 5
Świetny przepis, świetnie wygląda :) Spróbuje w domu zrobić swoją wariację, a efektami podzielę się z Wami na blogu


Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-03-23 13:34:21
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11145 Napisanych postów 51525 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
bez skóry dobra opcja na vlcd
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 431 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 6604
Podobną pieczeń robiła moja mama z wątróbki ale jakoś nie wchodziła więc przestała.
Może ja spróbuje sposób. Np zamiast kurczaka dam wątróbkę
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Wiecej