SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja sfd sklep ikona SKLEP z odżywkami

SFD.pl Odżywianie i Odchudzanie

Dodaj odpowiedź

Pieczeń z indyka - jakość

Wysłana -
Nie widzisz roznicy w jakosci jajek? No jej nie widac, jajka z hodowli klatkowych maja zwyczajnie mniej wartosci odzywczych. Nie wdpominajac o mutacjach sprzedawanych na targowiskach jako jajka mega wiejskie bo maja dwa zoltka...ale widze, ze w swojej rodzinnej Bydgoszczy dla przykladu ludzie lykaja jak pelikany. Szczegolnie te mega pomaranczowe w srodku, karmione kukurydza i maczka rybna. Takie jajka maja zupelnie inny smak i zapach.

Mam ten komfort, ze kupilem sobie zielononozki kuropatwiane z Chorzelowa (z rezerwy genetycznej) i mam je w domu rodzinnym, na wsi (to taka klasyczna polska kura, baaardzo zle znoszaca pokarm modyfikowany, potrzebujaca przestrzeni a jej jajka mimo, ze mniejsze niz klasa L sa zwyczajnie bardziej wartosciowe, jakosciowo w kwasy tluszczowe)

Tyle o jajkach w skrocie.
Wysłana -
Kura ma już swoje lata, więc jej mięso będzis miało inne właściwości organoleptyczne. Mięso jest twarde i ma troszkę inny smak.
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź