Składniki
3 fileciki anchoies w zalewie korzennej
100g twarogu chudego (lub serka wiejskiego ew.)
130g tuńczyka w sosie wlasnym
4 jajka na twardo
40 g oliwek
pieprz kolorowy lub zwykły
ew. sól jesli ktos w ogole jej uzywa ;P
mieszanka suszonych ziół sałatkowych
Ser biały mielimy z zółtkami (jesli mamy mikser mielący) badz rozbijamy widelcem. Dodajemy zioła, pieprz.
Anchowies, oliwki, białka jaja siekamy na b.drobna kosteczkę. Dodajemy do papki z zółtek i sera.
Pastę można kłaść na wafle ryzowe lub zajadac samą. Rozni się tym od innych past z forum,ze ma mily, delikatny korzenny smak ^^ niebo w gebie, polecam :)
**** mozna dodać troche jogurtu naturalnego/ mozna posolić/ mozna tez dodac oliwy z oliwek, jesli komus brakuje tłuszczu. Mozna tez wkroic rzodkiewke, pomidora albo papryke lub ogorka kwaszonego. co kto lubi ;)
b 82 t32 w6 kcal 643
nie uwzględniłam 3 filecików anchovies, bo nie moge znalezc ich btw. moge oszacowac,ze to gdzies 30kcal i prawie samo bialko i troszenke tluszczu .
http://www.sfd.pl/AGNES4869/_DZIENNIK_REKOMPOZYCJA_-t557488.html
http://www.sfd.pl/redukcja_w_ok.2_miesiace_z_66kg_na_60kg_/170cm_wzrostu-t654765.html
ZAZNACZAM: z gory dziekuje za oferty matrymonialne na maila;/ nie jestem na forum w tym celu!
sukces = wiara w siebie.