Owoce morza 200 g (w tym przypadku ośmiorniczki, kalmary, krewetki, małże)
Ryż 100g
Chudy bulion 200ml
Papryka czerwona 50g
Papryka zielona 50g
Papryczka ostra 10g
Pomidory 100g
Oliwa
Czosnek - duży ząbek
Mała cebulka
Przyprawy, sól, pieprz, bazylia, oregano, estragon
Najpierw na gorącej oliwie podsmażamy cebulę. Aby się nie spaliła możemy posolić. Następnie dodajemy paprykę. Podsmażamy 2-3 minuty i dodajemy pomidory. Pichcimy około 5 minut, aż staną się miękkie i wtedy rozbijamy łyżką. Będzie to nasz sosik. Dodajemy ryż (teraz jaśminowy), owoce morza oraz bulion. Im więcej ryżu tym więcej bulionu. Dodajemy przyprawy i pichcimy, aż odparuje.
Wartości:
Kcal:569
B:50,2
W:80,7
T:18 (oliwa i bulion)
Posmażamy cebulkę:
Dodajemy paprykę:
Dodajemy pomidory oraz czosnek:
Dodajemy owoce morza:
Dodajemy ryż:
Dodajemy bulion
Jemy
Zmieniony przez - Martainn w dniu 2008-11-11 19:12:42