OPIS
OLIMP PROVIT 85 to odżywka proteinowa zawierająca około 90% łatwo przyswajalnego białka (w suchej masie) w postaci izolatu sojowego, koncentratu serwatkowego i albuminy jajecznej z dodatkiem kompleksu witaminowo-mineralnego, który warunkuje prawidłowy przebieg wielu ważnych procesów metabolicznych związanych z obiegiem aminokwasów w organizmie ludzkim. Wzbogacony w aktywatory metaboliczne z lecytyny takie jak cholina i inozytol.
Izolat białka sojowego to pełnowartościowe białko roślinne, o wysokiej aktywności biologicznej. Albumina jajeczna charakteryzuje się niemal wzorcowym aminogramem i przedłużonych wchłanianiem aminokwasów do krwiobiegu. Koncentrat białka serwatkowego jest frakcją trawioną i wchłanianą szybko i sprawnie. Charakteryzuje się wysoką wartością biologiczną i dużym stężeniem aminokwasów egzogennych, rozgałęzionych i argininy.
OLIMP PROVIT 85 jest przeznaczony do stosowania jako uzupełnienie diety w uniwersalne białko o wysokim potencjale antykatabolicznym. Polecany jest ludziom aktywnym fizycznie, zwłaszcza sportowcom dyscyplin siłowych i sylwetkowych oraz osobom mającym zwiększone zapotrzebowanie na proteiny, czy też nie pokrywających zapotrzebowania z konwencjonalnych źródeł pokarmowych.
SPOSÓB UŻYCIA
W zależności od stopnia obciążenia wysiłkiem fizycznym preparat powinien być stosowany od kilku (2-3) razy dziennie
SKŁAD
Składniki : izolat białka sojowego, ultrafiltrowane białko jaja,hydrolizat białka serwatkowego, składniki mineralne (fosforan trójwapniowy, chlorek magnezu, węglan wapnia, fumaran żelazawy, siarczan manganu, chlorek chromu, jodek potasu, molibdenian sodu , selenian sodu), lecytyna, winian L-karnityny - substancje wzbogacające, aromaty naturalne lub identyczne z naturalnymi, acesulfam K, sukraloza-substancje słodzące, kwas jabłkowy- regulator kwasowości, witaminy (wit. C, niacyna, wit. E, kwas pantotenowy, ryboflawina, wit. B6, tiamina, folacyna, wit. B12), barwniki.
Wartość odżywcza 100 g koncentratu zawiera co najmniej
Wartość energetyczna: 1525,00 kJ
365,00 kcal
Białko min. 85,00 g
Tłuszcz max. 1,00 g
Węglowodany 6,00 g
Zmieniony przez - Leksykon w dniu 2010-10-31 11:02:38
Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2014-09-18 22:47:02