Opis:
Olimp System Protein 80 to wysokobiałkowa odżywka w proszku zawierająca koncentrat białka serwatkowego charakteryzujący się lekkostrawnością i wysoką wartością biologiczną (BV=104) oraz czystą, ultrafiltrowaną albuminę jajeczną charakteryzującą się idealnym aminogramem i rozłożonym w czasie trawieniem i wchłanianiem.
OLIMP System Protein 85 wzbogacony został l-karnitynę wspomagającą metabolizm tłuszczów oraz lecytynę będącą źródłem choliny i inozytolu - składników o wysokiej aktywności biologicznej. Kompleks witamin i składników mineralnych wspomaga właściwy przebieg procesów metabolicznych związanych z obrotem i wykorzystaniem aminokwasów w organizmie człowieka oraz regeneracją wszystkich tkanek. Preparat stanowi uniwersalne rozwiązanie zarówno w okresie okołotreningowym jak i o innych porach dnia oraz przed nocnym spoczynkiem.
OLIMP System Protein 85 jest przeznaczony do stosowania jako suplement diety uzupełniający dietę w białko zwierzęce. Polecany jest ludziom aktywnym fizycznie, zwłaszcza sportowcom dyscyplin siłowych, wytrzymałościowych i sylwetkowych oraz osobom mającym zwiększone zapotrzebowanie na proteiny, jak i wszystkim którzy nie pokrywają zapotrzebowania z konwencjonalnych źródeł pokarmowych. Charakteryzuje się nietuzinkowym smakiem i bardzo dobrą rozpuszczalnością i przyjemną, lekką konsystencją.
SPOSÓB UŻYCIA
System Protein 80 spożywa się w postaci wg indywidualnych potrzeb Przeciętnie stosuje się 1-3 razy dziennie po 20 - 40g preparatu na porcję.
Sposób przyrządzania gotowego napoju:
7 płaskich łyżek (ok. 35 g) rozpuścić w 100-150 ml chłodnego, odtłuszczonego mleka lub w 100-150 ml przegotowanej, ochłodzonej wody. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu w ciągu dnia oraz po treningu. Zaleca się stosować mikser.
SKŁAD
koncentrat białek serwatkowych, ultrafiltrowane białko jaja, kakao, aromaty identyczne z naturalnymi, lecytyna, winian l-karnityny - substancje wzbogacające, składniki mineralne (węglan wapnia, fosforan trójwapniowy, hydroksywęglan magnezu, fumaran żelazawy, siarczan manganu, jodek potasu, chlorek chromu, molibdenian sodu, selenian sodu), kwas jabłkowy- regulator kwasowości, witaminy (tiamina, ryboflawina, B6, niacyna, wit.C, wit.E, kwas pantotenowy, wit.B12, folacyna), substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza, barwniki.
100 g proszku zawiera co najmniej
wartość energetyczna: 1535,3 kJ / 367,3 kcal
białko 77,5 g
tłuszcz 3,8 g
węglowodany 5,7 g
Zmieniony przez - Leksykon w dniu 2010-10-31 14:47:50
Zmieniony przez - Leksykon w dniu 2010-10-31 14:48:35
Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2014-09-18 23:06:25