Skladniki:
*pierś z kuraka
*łyżka miodu,łyżka ketchupu,łyżka sosu sojowego
*przyprawa do kurczaka,slodka papryka,tabasko
*oliwa do smazenia albo teflon
Piers z kurczaka myjemy,osuszamy.W naczyniu rozrabiamy miod,ketchup,tabasko,sos sojowy dodajemy przyprawy i wszystko laczymy.Piers z kuraka wrzucamy do przyrzadzonego sosiku i obtaczamy.Na rozgrzana patelnie najpierw na wysokim opgniu az piers zrobi sie zlocista a potem na 1 albo 1/2 pod przykryciem bo ketchup sie szybko przypala.
Czas przyrzadzenia: ok 10min. Smacznego!
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2009-09-03 12:07:40
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html