SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Na TŁUSTY CZWARTEK odtluszczone, pieczone, pełnoziarniste faworki!

temat działu:

Kuchnia SFD

Ilość wyświetleń tematu: 7502

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 29 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1618
Banalnie proste, bez użycia tłuszczu, do tego smaczne i tanie. Alternatywa dla tłustych i mega kalorycznych, aczkolwiek pysznych klasycznego chrustu


150g mąka pszenna pełnoziarnista
65g mąka żytnia
1 szt żółtka
130g jogurtu naturalnego
30tabletek słodzika
łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki mieszamy, aż powstanie gładkie ciasto, które nie będzie się kleić. Kulą ciasta parokrotnie rzucamy o blat, tudzież uderzamy w nią tłuczkiem do mięsa, żeby napowietrzyć masę. Następnie rozwałkowujemy cienko i tniemy ciasto na prostokąty. W każdym wykrawamy po środku otwór po czym bok prostokąta przewlekamy przez niego. Wykladamy na papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 10-15 min na 170 -180stopni. Całość posypać cukrem pudrem.

Najlepiej piec z termoobiegiem! I uważać, żeby faworki się nie przypaliły!

Faworki wychodzą serio bardzo dobre. Z podanej porcji wyszło mi ok. 21sztuk.


1sztuka z mojego przepisu ~ 40kcal
1sztuka zwykła ~90kcal














1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94443 Napisanych postów 364369 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668933
łap soga temat utrafiony w 100%

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 484 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11333
Hej! Dzis z moja lejdi rozmawialem na temat faworkow. Trzeba vedzie zrobic
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Remik7 Ćpaj Sport
Ekspert
Szacuny 737 Napisanych postów 34667 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 254666
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 936 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16405
Jedno słowo: Sog!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
donkje


Kulą ciasta parokrotnie rzucamy o blat, tudzież uderzamy w nią tłuczkiem do mięsa




Dobre sogacz


Skład ok!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
Fajna alternatywa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 21773 Napisanych postów 71324 Wiek 41 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 575917
2 talerze tego puść mi pocztą

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 29 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1618
krzykacz
2 talerze tego puść mi pocztą


Pocztą? Chyba DHLem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 86 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 20056
perfect, sogacz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 484 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11333
Mam pytanko. Czy zamiast proszku do pieczenia mozna uzyc sody oczyszczonej? Czy to jakas roznica bedzie?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Chleb czekoladowy z rodzynkami na zakwasie

Następny temat

**Dziewczyny się cieszą, że wciąż na nas lecą** SPAM.

WHEY premium