Zastanawiałem się, jak oryginalnie zacząć dzisiejszy artykuł, ale po przeczytaniu ostatniego numeru Perfect Body stwierdziłem, że chyba już wszystko było… Jednocześnie muszę przyznać, że nasz magazyn idzie w dobrym kierunku, a konkurencja musi się mocno nagimnastykować, aby próbować dotrzymać nam kroku. Aż miło dzielić się z Wami własnymi spostrzeżeniami na łamach Perfect Body. A tematem dzisiejszych rozważań będzie sól kuchenna. Dzięki Bogu, że nie musimy roztrząsać całości zagadnienia, gdyż rodzajów soli jest kilkadziesiąt (że wymienię tylko niektóre: drogowa, emska, fizjologiczna, potasowa, itd.). Sól jako związek chemiczny występuje w czterech rodzajach: amonowa, potasowa, mineralna, trzeźwiąca. Jak więc widzicie, nie mam możliwości omówienia w tak krótkim artykule całości zagadnienia. Przejdźmy zatem do kuchni, gdyż…

(...)

OK, to już drugi artykuł poruszający zagadnienia dietetyczne, a ja po raz wtóry muszę zadać to samo pytanie:
a co nam, kulturystom (czy może szerzej sportowcom), daje spożywanie soli kuchennej?
Otóż bardzo wiele!
Osobiście, jestem zwolennikiem

(...)

http://www.perfectbody.pl/ZDROWIE/4/820/NaCl---myslisz-ze-wiesz-wszystko.html