SFD.pl Doping

Dodaj odpowiedź

Mostkowanie HCG

Wysłana -
Cześć,
we wrześniu 2017 roku zacząłem terapię HTZ, przez pierwsze miesiące było to 150 mg testosteronu tygodniowo. Nie czując efektów w zmianie nastroju, mimo poprawnych wyników laboratoryjnych, zwiększyłem dawkę na 300 mg tygodniowo, dawka nic nie zmieniła, jedynie minimalnie więcej się irytowałem, a na plecach wyskoczyła mi "farma" syfków. Od kilku tygodni jestem na dawce 100 mg tygodniowo. Przez caly okres HTZ, badania lab. są poprawne. Chciałbym teraz przestać brać testosteron i przez jakiś czas mostkować na HCG. Pytanie jak takie mostkowanie wykonać poprawnie. Jakimi dawkami HCG i jak długo.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
300 mg to juz HTZ nie bylo
Wypelnij ankiete -> http://www.sfd.pl/ANKIETA__Zanim_zadasz_pytanie-t297513.html 
Wysłana -
A kto ci zlecił te terapię?
Wysłana -
Myślę, że nie ważne teraz kto, bo była to dosyć poważana osoba, myślę że mogę powiedzieć, że jedna z najlepszych w polsce. Jednak, raczej z braku czasu dla szarego człowieka olała mnie w trakcie, w momencie kiedy już na HTZ dalej czułem się jak przed HTZ. Decyzja o 300 mg, był moją decyzją. Teraz jeszcze nie chciałbym być robić odbloku, tylko jakiś czas mostkować na HCG.
Wysłana -
Wypelnij ankiete co Aleks wkleil
Wysłana -
Semirsocho
Myślę, że nie ważne teraz kto, bo była to dosyć poważana osoba, myślę że mogę powiedzieć, że jedna z najlepszych w polsce. Jednak, raczej z braku czasu dla szarego człowieka olała mnie w trakcie, w momencie kiedy już na HTZ dalej czułem się jak przed HTZ. Decyzja o 300 mg, był moją decyzją. Teraz jeszcze nie chciałbym być robić odbloku, tylko jakiś czas mostkować na HCG.


no widać jak najlepsza jak cie olała a dawki dopiera się podpierając badaniami
wrzuc ankietę to się doradzi
Wysłana -
Tak jak już wspominałem wcześniej badania miałem robione przed, i robię cały czas w trakcie. Ankietę chciałbym wypełnić ale niestety piszę z telefonu w pracy, więc dopiero za chwilę w miarę możliwości wypełnię. Badania przed pomijając całą resztę (robiłem dosłownie wszystko, z wyjątkiem rezonansu przysadki mózgowej) to: testosteron i estradiol poniżej normy. Prolaktyna w połowie normy (taka sama podczas HTZ się utrzymuje). Lh i fsh bardzo nisko, ale w normie). Problem z hormonami tarczycy był, jeden wysoko drugi nisko. Wszystkie badania mogę wrzucić jak będzie potrzeba. Jeśli chodzi o wątrobę i krew to wszystko w najlepszym porządku. Miałem na myśli, że najlepszy jeśli chodzi o opinie krążące na jego temat i wiedzę. Może nie najlepszy jeśli chodzi o podejście do tych bardziej skomplikowanych pacjentów. Na zasadzie wejdziesz na HTZ i wszystko się poprawi, no niestety nie, oprócz wysypu sufków (ale to już na 300 mg), niczego nie odczułem jeśli chodzi o poprawę samopoczucia (ale na ten temat można zrobić osobny post).
Wysłana -
wrzucisz ankietę to wrzuc też badania
bo z tego co piszesz to może być kilka problemów włącznie z tarczycą
Wysłana -
1. WIEK: 25 lat
2. WAGA: 68 kg
3. WZROST: 170
4. WYMIARY:
-biceps: 38 cm
-klatka: 140 cm
-udo: 60 cm
-talia: 68 cm
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 4 lata
6. DIETA:
-białko: 2g/kg
-węglowodany: reszta
-tłuszcz: 0,9g/kg
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:
8. TRENING: brak potrzeb, nie trenuję ze względu na poniższe.
9. CEL CYKLU: poprawa zdrowia, samopoczucia, doprowadzenie do równowagi hormonalnej, przywrócenie do świata żywych.
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: Cykl bez końca, rozpoczęcie w połowie września 2017. 150 mg/tyg, 300 mg/tyg, 100 mg/tyg - aktualnie.
11. POZIOM BF%: około 12%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): Mezo + endo.
13. STAN ZDROWIA: Psychiczny - dno, chociaż staram się układać swoją głową bardziej myślami niż chemią, bo chemia nie pomaga.
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: łysienie 0/10, porost owłosienia 8/10
15. PPM (podstawowa przemiana materii): najszybsza, dla wieku 13 lat.
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: w szczycie formy 100 kg - teraz nie mam pojęcia, od 2 lat nie trenuję
-martwy ciąg: w szczycie formy 180 kg - teraz nie mam pojęcia, od 2 lat nie trenuję
-przysiad: w szczycie formy 150 kg - teraz nie mam pojęcia, od 2 lat nie trenuję


Badania:
Przed rozpoczęciem HTZ:

Pierwsze badanie:
Testosteron: 141,10 ng/ml [249,00 - 836,00]
Estradiol: 10,19 pg/ml [7,63 - 42,60]
Drugie badanie:
Testosteron 3,47 ng/ml [3,00 - 10,60]
Estradiol 16,67 ng/ml [3,00 - 25,00]

SHGB 30,30 nmol/l [13,50 - 71,40]

(nigdy nic nie brałem przed tymi badaniami):

FSH 2,25 [1,30 - 95,00]
LH 1,87 [0,20 - 80,00]

Prolaktyna 372 [86 - 324]

TSH 3,55 [0,25 - 3,50]
fT3 3,75 [3,50 - 8,50]
fT4 16,51 [10,60 - 19,40]

PSA 0,41 [0,00 - 4,00]

Pierwszy cykl, był mojej inwencji było to HCG 5000 UI, dawkowane po 1000 UI co 3 dni, wyniki przed i po:

Wyniki przed:

Testosteron 9,4 nmol/l [8,64 - 29,0]
Estradiol 13,00 nmol/l [25,8 - 60,7]

Wyniki po kuracji:

Testosteron 21,2 nmol/l [8,64 - 29,0]
Estradiol 29 nmol/l [25,8 - 60,7]

Jednak dalej "coś w głowie siedziało", więc zdecydowałem udać się do specjalisty, wtedy wszedłem na HTZ, brałem 150 mg/tyg. Wyniki po 10 tyg.

Prolaktyna 314.62 [73.7 - 407.4]
Testosteron 112,45 [8.33 - 30.19]
Estradiol 126 [40.37 - 161.48 pmol/l]

Dodam, że również mam częstomocz, co chwilę muszę się udać do łazienki żeby wysikać parę kropel.
Mam więcej badań, więc jakby był potrzebny jakiś konkretny wynik czegoś to mogę podać np. testosteron/estradiol/prolaktyna na 300 mg/tyg, krew, wątroba itp.



Zmieniony przez - Semirsocho w dniu 2018-01-08 11:09:28
Wysłana -
Z tego co napisałeś wnioskuję że jądra pracują prawidłowo (prawidłowa reakcja na HCG). Moim zdaniem problem tkwi w przysadce lub podwzgórzu. Zrobiłbym badania powyższych najlepiej rezonans celem wykluczenia guzów itp.
Wysłana -
W takim razie, powinienem jeszcze zrobić rezonans magnetyczny przysadki, czy coś jeszcze powinienem wiedzieć zanim wykonam badanie? Zanim jednak wykonam to badanie, minie trochę czasu, muszę odłożyć 650 zł, mam pytanie, bo nie chcę dalej być na cyklu, skoro nie mam z niego żadnych pozytywów, chciałbym się zapytać, jak teraz gdy jestem na 100 mg/tyg. testosteron, zrobić mostkowanie HCG lub odblok?


Zmieniony przez - Semirsocho w dniu 2018-01-08 11:38:57
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź