SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Mieso w słoiku

Wysłana -
Od pewnego czasu noszę się z zamiarem zrobienia mięsa w słoiku. Przemawia za tym łatwość przechowywania, jak i cena bo np. można kupić w promocjach mięso w dobrej cenie. Czy to drób, wołowina czy też wieprzowina. Czy są jakieś przeciwwskazania do spożywania takiego mięsa? Konserwom fitmeat raczej jakościowo by nie ustępowały
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Jeśli zrobisz to w konwencji 'fit' i później zmieścisz w makro, to dlaczego nie?
Wysłana -
Jaka jest konwencja nie fit? Mięso z przyprawami w kawałkach ląduje w słoiku i do gotowania.
Wysłana -
Jeśli taki jest przepis i nie dodaje się jakiegoś syfu, to możesz wciągać takie mięso
Wysłana -
jak zrobisz , podziel się przepisem
Wysłana -
Jeśli będziesz używał mięsa takiego jak np. łopatka/ szynka/ uda drobiowe czy innego z zawartością kolagenu to polecam wcześniej je poddusić i dopiero do słoika do gotowania bo okaże się, że musisz gotować mięso w słoiku ponad 2h . Jeśli będzie to np. polędwiczka wp/ filet z kury/ indyka to możesz od razu w słoiku ;). Pamiętaj żeby tez ostrożnie obchodzić się z konserwami po pasteryzacji. Czasem wystarczy, że mocniej stukniesz słoikiem i się rozhermetyzuje. Zwracaj też uwagę czy wieczko nie puchnie, bo takie wybulone nakrętki nie zwiastują nic dobrego Pozdro
Wysłana -
Również jestem chętny na przepis ;)
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź