SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Marynata - masło klarowane lub olej koko

Wysłana -
Witam !
Mam pytanie.
Robię karkówkę / kurczaka / ziemniaczki w piekarniku. Nacieram je oliwą lub olejem rzepakowym, żeby się ładnie upiekły i teraz pytanie.
Czy mogę zrobić takie nacieranie/marynatę z masła klarowanego lub oleju kokosowego ? Czy ma to sens? Będzie smakować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Jak najbardziej Jesli chodzi o walory smakowe to jak dla mnie z masłem lub olejem kokosowym będzie jeszcze lepsze, poza tym te tłuszcze są polecane przy dłuższej obróbce termicznej
Wysłana -
Śmiało
Wysłana -
Warto do nacierania mięsa używać też smalcu np. gęsiego , bardzo fajnie podbija to smak
Wysłana -
Super ! Dziekuje bardzo ! To teraz za ciosem - pytanie, jak rozpuścić klarowane masło, smalec ? Wstawić na talerzyku do piekarnika ?
Wysłana -
Nie wiem po co utrudniać sobie aż tak życie, do tego grzać cały piekarnik...
Nie łatwiej patelnia/rondelek/garnuszek i roztopić na kuchence?
Wysłana -
No nie wiem i potem myć patelnię... jednak szybciej chyba w piekarniku...
Wysłana -
Jak masz suszarke to wystarczy podgrzać tylko nią, ja nieraz na większej łyżce też rozpuszczam podgrzewając zapalniczką. Jak masz wiecej weź aluminiową miskę i podgrzej ja, raz dwa się rozpuści.


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-04-05 07:28:00
Wysłana -
ernie1234
No nie wiem i potem myć patelnię... jednak szybciej chyba w piekarniku...


Ok. A brudny talerz włożysz od razu do szafki ;)
Wysłana -
Mam na rozpuszczanie masła fajny sposób Postawić obok gotującej się wody w czajniku
Wysłana -
też tak robię jak wyjmuje masło z lodówki a chce kanapkę posmarować
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź