Szacuny
45
Napisanych postów
544
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
6789
Witam !
Mam pytanie.
Robię karkówkę / kurczaka / ziemniaczki w piekarniku. Nacieram je oliwą lub olejem rzepakowym, żeby się ładnie upiekły i teraz pytanie.
Czy mogę zrobić takie nacieranie/marynatę z masła klarowanego lub oleju kokosowego ? Czy ma to sens? Będzie smakować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Szacuny
5995
Napisanych postów
10061
Wiek
32 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
214367
Jak najbardziej Jesli chodzi o walory smakowe to jak dla mnie z masłem lub olejem kokosowym będzie jeszcze lepsze, poza tym te tłuszcze są polecane przy dłuższej obróbce termicznej
Szacuny
17707
Napisanych postów
132168
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460711
Jak masz suszarke to wystarczy podgrzać tylko nią, ja nieraz na większej łyżce też rozpuszczam podgrzewając zapalniczką. Jak masz wiecej weź aluminiową miskę i podgrzej ja, raz dwa się rozpuści.
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-04-05 07:28:00
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.