SFD.pl Odżywianie i Odchudzanie

Dodaj odpowiedź

Mąka orkiszowa

Wysłana -
Witam mam pytanie o mąkę orkiszową Plenus typ 630 Jest to mąka biała ale w końcu niby 100% orkiszu jak myślicie moge na niej bazować jako źródło węglowodanów? Wiem że pełnoziarnista pewnie by była lepsza
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Jak chcesz bazować na tej mące jako podstawie/głównym źródle węglowodanów, to "tak sobie", jak będzie to jedno z wielu źródeł, to okej.
Wysłana -
Kazdy produkt przetworzony będzie słabszym wyjściem, mąka akurat taka jest, jak dasz trochę do omelata, naleśnika czy coś to ok.
Wysłana -
Podstawą diety jest jej odpowiednie urozmiacanie. Jak dodasz czasami to nie ma problemu. Są jednak lepsze.
Wysłana -
Lepsze rozumiem że chodzi o pełnoziarniste? Ale z białych mąk to chyba ta będzie najlepsza? W końcu nadal jest to orkisz
Wysłana -
Najważniejsze żeby urozmaicac , nie bazujemy na orkiszowej .
Wysłana -
Bazować - nie, ale może stanowić pewne urozmaicenie w menu/do naleśników czy coś.
Wysłana -
Dobra jest np. gryczana. Szczególnie omlety z niej. Do nich mi osobiście najlepiej pasuje. Fajną mają strukturę.
Wysłana -
A jak wypada ryżowa?
Wysłana -
Są ok puki ciepłe, jednak jak wystygną to ich nie zawiniesz bo kruszeją.
Wysłana -
Chodziło mi akurat o rodzaj mąki ☺
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź