Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nie wiem nie kupuje z biedronki, w lidlu nieraz jaśminowy czy basmati, w jednej paczce coś może byc w innej nie, to nie jest tak że każda jest beee
1
...
Napisał(a)
dudeeTak, teraz wszyscy znajdują robaki w ryżu w biedronce
Dlatego tam nie kupuj, banan kiedyś natrafił na coś w ryżu firmy cenos.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Anubis84 Hehe a ja właśnie kupiłem dziś ryż z tej firmy CENOS. Przeszukałem i na razie stwierdzam, że nic nie ma. W smaku też normalny, a ten ostatnio z biedronki jakiś dziwny smak miał. Ryż jem 3-4 x w tygodniu, więc już się "nauczyłem" smaku. Nie chce już nic pisać, ale po prostu sobie odpuszczę na razie ten ryż z biedry.
...
Napisał(a)
ja też cenosa kupowałem, teraz to ide po taniości, jak zwykły ryż to najtanszy jaki jest, teraz wszystko sypane biore w opakowaniach 500g czy 1kg.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Ostatnio to basmati i jaśminowy z lidla po 500g, jakoś mi smakują, zwłaszcza basmati ma taki fajny charakterystyczny posmak
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Dowolny z wyjątkiem białego. Jest on najbardziej przetworzony. Ma swoje zastosowanie, ale to nieistotne. Basmati, jaśminowy, parboiled, brązowy. Innych w Biedronce nie ma.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
No jaśminowy i basmati naprawdę kozackie. Za brązowym jakoś nie przepadam. Polecam trochę podprażyć ryż na oleju, a później zalać wodą z bulionem, lub solą. Nie każdy może niestety, ale oliwy jakoś dużo nie trzeba. Wystarczą 2-3 łyżki na 250g ryżu, a smakuje zaj**iście, szczególnie do orientalnego żarcia. Tylko nie przesadzać z tym prażeniem, aby się nie przypalił, bo będzie nie dobre.
Zmieniony przez - Varghulf w dniu 2018-05-07 17:45:31
Zmieniony przez - Varghulf w dniu 2018-05-07 17:45:31
...
Napisał(a)
Jeśli chodzi o smak, to u mnie jaśminowy wygrywa, ale wolę parabolied - bo się nie skleja. Dużo zależy co akurat robię.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Polecane artykuły