filet kurczaka bez skóry,
1 mała cebula,
1/2 przecieru pomidorowego,
łyżka jogurtu naturalnego, bez cukru,
½ małego korzenia imbiru(moze byc przyprawa,
1 łyżeczka curry,
1 ząbek czosnku,
1 liść laurowy,
szczypta chilli,
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Filet kurczaka pokroić na spore kawałki, cebulę pokroić w cienkie plasterki, imbir obrać i drobno posiekać. Cebulę, czosnek i imbir smażyć na patelni lekko posmarowanej oliwą z oliwek, po sklarowaniu cebuli wsypać curry, wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty.
Następnie dodać kurczaka i smażyć do zarumienienia.
W półtorej szklanki wrzątku rozpuścić kostkę rosołową, następnie dodać przecier, wrzucić liść laurowy i podsmażone składniki. Wszystko dusić, aż kurczak będzie miękki następnie dodać jogurt i zagotować.
Mialem jeszcze jedna fote z efektem koncowym ale gdzies mi wcielo.
Podawac z ryzem, pieczywem(pelnoziarnistym)
Zmieniony przez - Grassmaste w dniu 2009-03-14 12:55:02
Zmieniony przez - Grassmaste w dniu 2009-03-14 12:56:10