Krem dyniowo-marchewkowy
Na 2 porcje:
- 400 g dyni
- 2 marchewki
- cebula
- czosnek
- łyżka oleju kokosowego
- kurkuma, kawałek imbiru, sól, pieprz
+ prażone pestki dyni
+ podsmażony wędzony boczek
Przygotowanie:
1. Dynię kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na tarce, cebula i czosnek w drobną kostkę, wszystko wrzucamy do garnka razem z olejem i przyprawami, dodajemy 200 ml wody i wszystko dusimy do miękkości (15min)
2. Krem miksujemy i w razie potrzeby dodajemy wody lub odparowujemy nadmiar.
Wartości: 1 porcja
B: 3,4
T: 2,7
W: 6,5
Kcal: 72
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html